WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Vliegen

MaleisiŽ  heeft 19 vliegvelden, waarvan 5 internationale en 14 alleen voor binnenlandse vluchten. De internationale luchthavens zijn: KLIA (Kuala Lumpur International Airport), Bayan Lepas (Penang), Langkawi, Kota Kinabalu (Sabah) en Kuching (Sarawak). Er is een zesde internationale luchthaven gepland in Kedah, nabij Kuala Muda. Kedah ligt in het noorden.
Momenteel is vliegen in MaleisiŽ voor toeristen best aantrekkelijk, omdat er een prijzenslag gaande is tussen Air Asia en Malaysia Airlines. Het is vooral aantrekkelijk, wanneer er gereisd moet worden tussen West- en Oost-MaleisiŽ.

Welke luchtvaartmaatschappij kiezen?
Op deze pagina zie je al dat er vele luchtvaartmaatschappijen zijn die naar MaleisiŽ vliegen. Maar welke is nu het meest voordelig? Of welke heeft nu de meest gunstige vliegroutes en vliegtijden? Om dat te weten te komen zou je alle luchtvaartmaatschappijen met elkaar moeten vergelijken. En om dat ťťn voor ťťn te gaan doen is natuurlijk heel veel werk.

Malaysia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisie, die ook  in het binnenland de meeste vluchten verzorgt. Zij vliegen ook het meest tussen West- en Oost-MaleisiŽ (Borneo). Het is een staatsbedrijf.
Malaysia Airlines vervoert je in de meeste gevallen van Nederland non-stop naar MaleisiŽ. De vlucht duurt ongeveer 11
Ĺ uur.
Momenteel zit Malaysia Airlines midden in een reorganisatie. Men is bang, dat de luchtvaartmaatschappij zijn gerenommeerde naam heeft verloren. De oorzaak hiervan is o.a. het neerschieten van een vliegtuig boven de OekraÔne en een verdwenen toestel.

 

 

Malaysia Airlines wil het vertrouwen weer herstellen door een andere naam te kiezen voor de maatschappij en fors te snijden in het personeel om de kosten laag te houden en hun hoge service-standaard vol te kunnen houden. Tevens worden er enkele vliegtuigen verkocht.
Welke de nieuwe naam van Malaysia Airlines gaat worden, is nog onbekend.
 

 

Naast Malaysia Airlines is Air Asia, de zogenaamde "low budget airline". Zij stunten met lage vliegprijzen en hebben vluchten o.a. van/naar KLIA, Kota Bharu, Terengganu, Penang, Langkawi, Sabah en Sarawak en diverse interessante bestemmingen in het buitenland. Hieronder behoort sinds sinds enkele jaren ook Londen en Parijs.
Je kunt Air Asia vergelijken met Easy Jet en Ryanair in Europa. Je kunt tickets vanuit Nederland "online" bestellen. Zeer zeker het proberen waard. Zie hun website: www.airasia.com 
Je kunt ook kiezen voor een vlucht en hotel.

Een dochtermaatschappij van Malaysia Airlines is Firefly.
Firefly vliegt van Subang (de oude internationale luchthaven van MaleisiŽ) naar: Penang, Langkawi, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kerteh, Johor Bahru en Alor Setar.
Regionale routes zijn: Koh Samui, Medan, Pekanbaru and Batam. Firefly is ook nieuwe routes begonnen naar: Singapore vanuit Subang, Ipoh, Kuala Terengganu en Kuantan.
De tweede "hub" van Firefly is Penang. Vanuit hier vliegt men naar Langkawi. Regionale routes vanuit Penang gaan naar Phuket, Banda Aceh en Medan.
Firefly is de concurrentieslag aangegaan met de "low budget airlines", zoals Air Asia. Hun website: www.fireflyz.com.my  Je kunt hier ook kiezen voor een vlucht met hotel.

Berjaya Air vliegt naar de kleinere eilanden, waar de MAS of Air Asia niet kan komen. Ze vliegen van/naar , Redang, Tioman, Pangkor, Kota Bharu en Singapore. Tegenwoordig hebben ze ook een lijn naar Thailand: Hua Hin.
De thuisbasis is de luchthaven Sultan Abdul Aziz Shah. Deze ligt heel dichtbij Kuala Lumpur (de oude internationale luchthaven).
De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989 en begon toen direct met korte vluchten. De eigenaar is de Berjaya Groep, die ook verschillende hotels bezit in o.a. MaleisiŽ, Singapore, Vietnam, de Filippijnen, de Seychellen, Sri Lanka en Londen.
Hun website: www.berjaya-air.com 

MASwings is een dochter van Malaysia Airlines en vliegt grotendeels op Sabah/ Sarawak. De luchtvaartmaatschappij werd officieel gelanceerd op 1 oktober 2007. Het is een low-budget maatschappij en speelt in op de behoeften van de bevolking Sarawak en Sabah.
Met betaalbare tarieven, handige schema en goede verbindingen verbindt bestemmingen in de twee staten van Maleisische Borneo. Omdat het een dochter is van Malaysia Airlines heeft het goede aansluitingen met de vluchten van Malaysia Airlines, die het wereldwijde netwerk bedient.

Malindo Air is de allernieuwste luchtvaartmaatschappij. Het is een samenwerking tussen MaleisiŽ en IndonesiŽ. Voor de naam van de airline heeft men gekozen voor de beginletters van de landennamen: MALeisiŽ en INDOnesiŽ: MALINDO. Zij gaan de strijd aan met andere Low Budget Airlines. Ze vliegen op het vasteland, Sabah/Sarwak en ook daarbuiten, zoals naar India. Ze zijn nog veel meer bestemmingen van plan.
Hun website: www.malindoair.com

Transmile Air vliegt van/naar Kuching, Kota Kinabalu, Labuan. Zij vervoeren naast vracht ook passagiers. Hun website: www.transmile.com 

   

BINNENLANDSE  AIRLINES -
Malaysia Airlines 03 - 746 3000
MasWings 1300 88 3000
Air Asia 03 - 745 7777
Berjaya Air 03 - 746 8228
Firefly 03 - 7845 4543
Malindo Air 03- 7841 5388
Transmile Air (Transportvliegtuigen) 03 - 253 7718


 

WELKOM
in
MALEISIň

 

 

 

Vertel een vriend(in) over deze site: