WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

SPORTVISSEN
 


 

MaleisiŽ is een land, waar het sportvissen niet meer in de kinderschoenen staat. Het al jarenlang een geliefde sport bij de lokale bevolking, toeristen en inwoners uit Singapore. De meest geliefde plaatsen zijn Lake Kenyir, Pulau Jarak, de Oostkust bij Kuala Rompin en Belum. Of wilt u een bestemming op een "kelong"? Een hotel op palen op zee?
De beste tijd om in MaleisiŽ te vissen is van maart t/m oktober.
 

 

Het Kelong Paradise Waterfront Resort is een hotel midden in de straat van Melaka. Zo'n 22 kilometer uit de kust van Sabak Bernnam. Om er te komen, moet je naar het plaatsje Bagan Nakhoda Omar. Dit plaatsje ligt noordelijk van Kuala Selangor (vuurvliegjes)aan de Straat van Melaka. Men volgt de borden naar Sebak Bernam. Vlakbij ligt Bagan Nakhoda Omar.
Wanneer u van Teluk Intam komt, is het nog zo'n 30 kilometer rijden. Er wordt o.a. gevist op meerval en baars. 
Je kunt er kamers huren, maar er is ook een grote slaapzaal voor de goedkopere beurs. Hier vertrekt de jetty, die je zo'n 10 mijl uit de kust brengt.
Daar kun je naar hartenlust enkele dagen vissen.
Let op: in het weekend kan het druk zijn; door-de-weeks niet!

De "kelong"  in de Straat van Melaka
Kelong Paradise Waterfront Resort

Aan de oostkust liggen veel plaatsen, waar men kan vissen op de bekende Sailfish (zeilvis). De vis heeft een zwaardvormige vormige snuit en dankt zijn naam aan zijn grote rugvin.
Vanuit Kuala Rompin en Tanjung Resang kan men boten huren om hierop te gaan vissen. Vanuit Tanjung Resang kan men met Malaysiaseasports.com verschillende plekken uitzoeken, waar men kan vissen. Met dit adres kan men mailen in het Nederlands.
De moesson periode (november t/m februari) is het meest ongunstig om daar te vissen. Dan is er teveel  slecht weer (regen, wind).
U moet naar de eilanden Pulau Aur of Pulau Dayang in Zuid-Chinese Zee voor de kust van Johor, als u op zoek bent naar Black Marlin.

Zeilvis
De Sailfish (zeilvis)

Lake Kenyir is een zoetwater stuwmeer, dat zich aan de Oostkust bevindt bij de stad Kuala Terengganu. In het meer bevinden zich vele soorten zoetwatervissen. Het meer is 260 km2 groot en het is een verademing om hier te vissen. Er bevinden zich in het meer 340 kleine eilandjes, wat vroeger bergtopjes of hoogland was. Ongeveer 30 rivieren en 25 watervallen vullen het meer dagelijks.

Tasik Belum is een nationaal park tegen de Thaise grens. Het meer is hier ook een stuwmeer en is omgeven door oerwoud. Hier kunt u niet alleen vissen maar ook de oorspronkelijke bevolking ontmoeten en wilde dieren tegen komen (olifanten).
Het meer heeft een rijke verscheidenheid aan zoetwatervissen, waaronder slangekopvis, karper, tenggalan, meerval en verschillende soorten karpers. Het is een uitdaging om in dit meer te vissen. Dit maakt Tasik Belum een zeer aantrekkelijk en 'must go' visbestemming voor beginners, zowel als voor "die hard" vissers.

Pulau Jarak is een klein eiland, dat aan de westkust ligt. Het eilandje bevindt zich 34 kilometer ten zuidwesten van de stad Lumut in de deelstaat Perak. Lumut is de stad, waar men ook de oversteek kan maken naar Pulau Pangkor.
Pulau Jarak (Jarak Island) is een echte topbestemming in  MaleisiŽ. Dit kleine eiland is nauwelijks 8 hectare groot en stijgt 50m boven de zeespiegel uit.
Het is bedekt met een weelderige vegetatie, waar veel zeearenden zich nestelen. Er is geen strand op Pulau Jarak, alleen rotsen, die aflopen tot aan de zanderige zeebodem met kleine stukjes harde en zachte koralen. Bij Pulau Jarak vind je een overvloed aan snapper (een baarsachtige), grouper (tandbaars), trevally (makreelachtige), cobia (zwarte koningsvis/ zalm) en nog vele andere soorten.


Pulau Jarak

WELKOM
in
MALEISIň

 

 

Kelongs worden meestal gebouwd door vissers voor gebruik tijdens het vissen. Grotere versies worden echter ook wel gebruikt als onderkomen voor de vissers en hun familie. De boomstammen van een kelongs worden met rotan bij elkaar gebonden. De kelongs worden meestal in ondiep water verankerd met behulp van houten stokken van zo'n 20 meter. Een enkele keer komen ze ook wel in dieper water voor. Ook liggen kelongs soms als een soort woonboot langs de kust. Het komt ook voor dat vele kelongs samen een grote offshore-gemeenschap vormen.

Vertel een vriend(in) over deze site: