WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

Openbaar Vervoer

 

 

De Petronas Twintowers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Met deze torens heeft Maleisie een knap stuk architectuur geleverd.

 

Voor de ervaren MaleisiŽ reiziger moeten we eerlijk zijn: het openbaar vervoer staat in MaleisiŽ heel hoog aangeschreven.
Het reizen is zeer comfortabel en betrouwbaar. Zelden tref je bussen of treinen aan met een hoge vertraging. Er wordt volgens schema's gereden. En.....zowel treinen, als bussen zijn veelal airconditioned.

       
Het reizen per bus
biedt veel mogelijkheden. Ze rijden vrijwel naar iedere plaats en het zijn expresbussen. 
Zij doen zeer weinig haltes aan en de afstand, die ze overbruggen, doen in zeer korte tijd volbrengen. Bij kleine plaatsjes, stoppen deze bussen vaak op een rustplaats langs de snelweg.
Gemiddeld rijden deze bussen met een snelheid van boven de 100 km per uur over de snelweg. Vaak word ik ingehaald door zo'n bus op de North South Expressway (NSE), die van Singapore tot de Thaise grens loopt.
Elke plaats heeft wel een busstation.
De kaartjes zijn laag geprijsd (zie de site over bussen) en zoals reeds vermeld, zijn deze bussen airconditioned. 
Locale bussen (stadsbussen) hebben echter in kleine plaatsen geen airconditioning.

 Per trein reizen heeft voor- en nadelen. Wanneer je bijv. per trein van Kuala Lumpur naar Penang wil reizen, kun je beter de bus nemen.
Deze gaat snel (ca 5 uur), is airconditioned en stopt slechts bij grote steden zoals Ipoh. Tevens vertrekt er bijna ieder uur wel een bus naar Penang
De trein gaat slechts twee keer per dag, maar heeft ook zijn charme. Hij rijdt door lieflijke landschappen en is niet duur.
De "Jungletrein" en de "Eastern Oriental Express" zijn ware ervaringen voor de backpacker of de toerist, die meer luxe zoekt.
Op dit moment rijden er heel snelle treinen meerdere keren per dag naar Ipoh, doordat men aan een verbetering van het spoor heeft gewerkt.
Spoedig zullen, die treinen naar  Butterworth rijden (dat is het station van Penang op het vasteland).

  


 

Het huren van een auto is ook populair bij toeristen, omdat je gemakkelijk het land kunt verkennen. De wegen en de bewegwijzering is zeer goed.
Je schrikt, wanneer je 's morgen in Kuala Lumpur je auto afgeleverd krijgt. Het is spitsuur en je moet links rijden. Vaak heeft de auto een automatische versnelling.
Gelukkig is de bewegwijzering goed en je merkt dat buiten de stad het verkeer zeer rustig is. Vooral de grote vierbaans wegen. Deze beginnen aan de Thaise grens en gaan tot Singapore. Op de provinciale wegen kom je langs de fascinerende kampongs en maak je snel kennis met de hartelijke bevolking.
Elke auto is te huren. Van een kleine 4-persoons tot een "van", waar je met 8 personen in kunt. Je Nederlandse/ Belgische rijbewijs is voldoende, hoewel sommige touroperators een internationaal rijbewijs aanbevelen.Het reizen per vliegtuig
kan in MaleisiŽ zeer interessant zijn voor de vluchtprijs. Er is een prijzenslag gaande tussen Air Asia, Malindo Air, en Malaysia Airlines. Tevens doet de dochtermaatschappij van Malaysia Airlines "Firefly" hier ook aan mee. Deze vliegt voornamelijk in het binnenland.
Daarnaast is er ook nog een kleine luchtvaartmaatschappij, Air Berjaya, die vliegt op kleine bestemmingen vliegen, zoals Pangkor en Tioman. De vliegtuigen van deze maatschappij heeft een korte landingsbaan nodig. Deze is ook niet duur. 
Air Asia biedt voordelige vluchten naar Sabah en Sarawak aan. Misschien kunt u hier "online" (op hun website) uw voordeel mee doen. 
De budget airlines gebruiken een andere vertrekhal (LCCT), dan Malaysia Airlines. Deze vertrekhal ligt aan het andere eind van het vliegveld. Er rijden elk kwartier bussen van de ene naar andere vertrekhal.

 

 

Momenteel zit Malaysia Airlines midden in een reorganisatie. Men is bang, dat de luchtvaartmaatschappij zijn gerenommeerde naam heeft verloren. De oorzaak hiervan is o.a. het neerschieten van een vliegtuig boven de OekraÔne en een verdwenen toestel.
Malaysia Airlines wil het vertrouwen weer herstellen door een andere naam te kiezen voor de maatschappij en fors te snijden in het personeel om de kosten laag te houden en hun hoge service-standaard vol te kunnen houden. Tevens worden er enkele vliegtuigen verkocht.
Welke de nieuwe naam van Malaysia Airlines gaat worden, is nog onbekend.

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering

 

WELKOM
in
MALEISIň

 

 

 

Vertel een vriend(in) over deze site: