WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 


Het eiland Redang

 

Landkaart TerengganuTerengganu is de middelste kustprovincie aan de oostkust van het schiereiland. De totale oppervlakte is 12.995 km2 en de zonnige kustlijn heeft een lengte van 225 km. Voor de kust in de Zuid-Chinese Zee liggen een groot aantal mooie eilanden in het blauwe water. 
Er bestaat ook een rijk leven onder de zeespiegel en dat heeft Terengganu tot eindbestemming van duikers gemaakt. Daar komt nog bij een klein, maar zeer aantrekkelijk aanbod van kunst, cultuur en kunstnijverheid. 
Kuala Terengganu, de hoofdstad van deze deelstaat, ligt aan de oevers van de Terengganu-rivier.
 

 

Bezienswaardigheden
Terengganu

De Centrale Markt
Deze markt ligt direct aan de oever van de Terengganu-rivier en biedt naast de gebruikelijke waren en producten van de kunstnijverheid ook een grote variatie aan levensmiddelen. De beste specialiteiten van Terengganu zijn vis en fruit, afhankelijk van het seizoen, maar er zijn ook vele lokale delicatessen.  Fotofanaten moeten vooral          's morgens de markt bezoeken om de bonte kleuren van de markt op beeld vast te leggen. En alstublieft: vraagt u eerst toestemming aan de personen, die u wilt fotograferen.

Het Batu Buruk Strand en het cultuurcentrum
Het stadsstrand van Kuala Terengganu heeft de naam van het dorpje  Batu Buruk, dat eens hier gelegen moet hebben, maar tegenwoordig allang een deel van de stad is geworden. Hier ligt ook het grote Park Royal Strandhotel en direct in de buurt vindt altijd het jaarlijks terugkerend Beach Festival plaats. Tevens bevindt zich hier ook het cultuurcentrum van Terengganu in de buurt, waar men elke vrijdag  de tradities laat zien. Men toont dan in de namiddag van 17.00 tot 18.30 uur oude spelen en hobby's.

TerengganuHet Staatsmuseum van Terengganu
Dit zeer mooie museum ligt op een heuvel in de Jalan Cherong Lanjut en laat een verzameling Chinees porselein zien met islamitische spreuken, oude manuscripten uit het begin van de islamitische tijd alhier, maar ook prehistorische artefacten uit de steentijd. 

Het Maziah Paleis
Aan de zogenaamde Bukit Puteri dichtbij het centrum van Kuala Terengganu ligt het paleis van de stad, waarin de feestelijkheden van de Sultan van Terengganu plaats vindt: de verjaardagen van de sultan, de bruiloften, het verlenen van onderscheidingen en vele andere officiŽle installaties. Het schitterende schilderwerk en de bouwwijze van het paleis slaan een brug tussen het oude en het nieuwe.

Het dorp Rhusila
In dit kleine plaatsje, dat slechts 10 km van Kuala Terengganu verwijderd is, zijn nog veel ambachtslieden, die speciaal met het vlechten van manden en korven de kost verdienen. Vrijdagochtend is hier een grote markt

Het Suterasemai Zijdecentrum
Bij Kuala Ibai, dat niet bij Kuala Terengganu vandaan ligt, kan men een belangrijke Pioniersinstelling  van MaleisiŽ bezichtigen. Het is het "Suterasemai Silk Centre", dat een overzicht geeft van de zijdeproductie vanaf het spinnen en weven tot aan alle processen van verwerking. Hier kun je ook de schitterende zijde kopen, die met de hand zijn bedrukt of beschilderd. Een tentoonstellingsruimte staat vol met kostbaar handwerk van hoog niveau.

Bukit Keluang/Dendong Beach Park
Dit is een ten noorden van Kuala Terengganu gelegen strandgebied, dat door vele inheemse families wordt bezocht. De goede kustweg erheen maak t de ritgemakkelijk en doet je de afstand van 140 km van Kuala Terrengganu snel vergeten.

Rantau Abang en de zeeschildpadden
TerengganuHet warme en korrelige zand aan het strand van Rantau Abang is ťťn van meest de ideale plaatsen voor de zeeschildpad om eieren te leggen en voor de jonge om naar zee te  kruipen. Er zijn in de wereld nog maar heel weinig plaatsen, waar de met uitsterven bedreigde dieren aan land kunnen komen. 
Gun uzelf een bezoek aan het bezoekerscentrum van Rentau Abang en bekijk de documentatie over deze oeroude zeedieren. 
Dit schildpaddenreservaat werd gemaakt om deze zeldzame zeedieren voor het uitsterven te behoeden. Vanzelfsprekend is hier ieder verstoring van de dieren te strengste verboden, maar ook het verzamelen van de schildpadeieren voor welk doel dan ook. 
Sarawak is ťťn van de aantrekkelijkste bestemmingen voor een avontuurlijke vakantie in MaleisiŽ door zijn ruige natuur, met rotsachtige bergen en oerwoud dat driekwart van het Sarawak bestrijkt. Ook de vele inheemse bevolkingsgroepen zijn het bezoeken waard.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Het Tanjung Jara Strandhotel
Als u van rust, tijdloosheid en stilte droomt, dan vindt u dat slechts 60 km ten zuiden van Kuala Terengganu. Daar ligt het sprookjesachtige Tanjung Jara Strandhotel aan de gelijknamige kaap. Het is in de stijl van een oud Maleisisch paleis bijna volledig uit hout werd opgetrokken en omgeven door een bloeiend en groot park. Het werd, spoedig na de in gebruik name, met de fel begeerde en waardevolle Aga Khan Award bekroond, die slechts aan  bijzondere buitengewone, milieuvriendelijke hotels verleend wordt. Strandactiviteiten en watersport worden rijkelijk aangeboden. Uitstapjes kun je vanuit hier gemakkelijk organiseren en ook een bootsafari op de Dungun-rivier is een ware belevenis.

TerengganuSekayu Park
Dit is een zeer geliefde plekje voor de liefhebbers, die van picknicken houden. Het ligt bijna 56 km ten westen van Kuala Terengganu in het binnenland. Hier zijn mooie, schone plekjes om uit te rusten bij kleine watervalletjes en junglebeekjes.  Er is een pad door de jungle voor een wandeltocht door de goed georganiseerde "groene hel". De liefhebbers van fruit kunnen hier voor een paar ringgit de lekkerste exotische vruchten direct op de plantages kopen.

De Kenyir Stuwdam
TerengganuHet grootste stuwmeer van MaleisiŽ heeft een oppervlakte van 260.000 hectare en bezit ook  een sterke waterkrachtcentrale. De streek rond het stuwmeer is ideaal voor jungletrekking en voor natuur waarneming. Ook sportvissers komen hierheen, want de rijkdom aan vis is groot en alle soorten zoetwatervissen van MaleisiŽ leven hier.
. Aan de oevers van het meer liggen een aantal spectaculaire watervallen, waar men ook uitstekend kan zwemmen.

Het eiland Duyong
Op dit kleine eiland in de Terengganu rivier leven en werken de beste botenbouwers van MaleisiŽ. Het duurt slechts vijf minuten varen met de boot om bij Kuala Terrenganu over te varen. 
Vanaf Kuala Terengganu is het slechts vijf minuten varen, maar het eiland is ook per auto bereikbaar.

Kapas Eiland
Terengganu
Het kleine eiland Kapas ligt 6 km uit de kust. tegenover het vissersdorp Marang. Het is van oudsher een paradijs voor snorkelaars en duikers, want het water rond dit eiland is heel helder.

De Perhentian
TerengganuDe Maleisische naam "Pulau Perhentian" betekent zoiets als:....,
schuilplaats voor bescherming zoekende vissen en rustplaats voor de vele trekvogels uit het noorden......
Eigenlijk zijn het twee eilanden die heel dicht bij elkaar liggen: Perhentian Kecil en Perhentian Besar. De eerste is heel moeilijk toegangbaar en slechts met minimale middelen uitgerust voor bezoekers en de tweede is iets groter en juist met moderne middelen uitgerust.
). Kecil is het eiland met de meest eenvoudige accommodatie, op Besar zijn ook luxere resorts te vinden.

TerengganuHet eiland Redang
Een al langer bekend mooi eiland, dat eveneens voor de kust van Terengganu in zee ligt. Het is de grootste van een kleine groep met eilanden. Hier werd enige tijd geleden een nieuw toeristen project ontwikkeld.
De zee om het eiland heen is heel helder; hier hier heb je dan ook een interessante, veelzijdige wereld onder water en de gebieden om te duiken zijn de beste van de ooskust. Van het vasteland kun je je met de boot laten overzetten., De tocht met de boot duurt ongeveer 45 minuten.Bekijk ook: Hotels in Terengganu

 


 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering


 

WELKOM
in
MALEISIň