VISIT
MALAYSIA

 

De Highlands
-- Bukit Broga
-- Bukit Larut
-- Bukit Tinggi
-- Bussen van/naar Cameron
-- Cameron Highlands
-- Cameron Highl. Brinchang
-- Cameron Highl. Ringlet
-- Cameron Highl. Tanah Rata
-- Cameron Highl. Hotels
-- Cameron naar Oostkust
-- Cameron Thee Plantages
-- Fraser's Hill
-- Fraser's Hill Hotel
-- Genting Highlands
-- Genting Casino
-- Genting Hotels
-- Gunung Jerai
-- Gunung Ledang
-- Lojing Highlands
-- Orang Asli Cameron Highl.
-- Orang Asli Senoi
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 TANAH RATA  

Tanah Rata

Tanah Rata is de belangrijkste plaats in de Cameron Highlands. De naam "tanah rata" betekent "vlakke grond" in het Maleis en verwijst naar de relatief vlakke omgeving, waar het stadje gevestigd is in de Cameron Highlands. Het is de hoofdstad van de de Cameron Highlands en heeft een bevolking van 8000 inwoners, die voornamelijk werkzaam zijn in de dienstensector, het restaurant- en hotelwezen.
Het stadje is sinds de ontdekking van de Cameron door de Engelsen het administratieve centrum (Majlis Daerah Cameron Highlands). Dit betekent, dat zich hier een aantal kantoren van de staat bevinden. Maar ook het politiebureau, het ziekenhuis, klinieken en het postkantoor bevinden zich in Tanah Rata. Het postkantoor bevindt zich in de hoofdstraat.

Tanah Rata ligt halverwege twee andere belangrijke plaatsjes in de Cameron Highlands: Ringlet en Brinchang. Het hart van het stadje is geconcentreerd rond Jalan Besar, de hoofdstraat. Aan de linkerkant van de straat vind je een overdekte winkelgalerij (foto onder). Hier vind je naast gewone winkeltjes, ook restaurantjes. Er is zelfs een Starbucks. Tanah Rata heeft veel guesthouses en hotels, restaurantjes,banken, reisbureaus, tourist information, golfterreinen, een busstation en een taxi standplaats.
De express en lokale bussen stoppen allemaal in Tanah Rata. Het busstation is gebouwd in een pseudo Engelse stijl van bakstenen en het station heeft een klokkentoren. Hier vertrekken de bussen naar Penang, Ipoh en Kuala Lumpur. Er rijden zelfs mini-busjes naar Kuala Besut (jetty naar de Perhentian)  en naar Taman Negara (Kuala Tahan). De gemeenteraad heeft het busstation "Freesia Terminal" genoemd, maar het gebouw was slecht ontworpen. Het was de bedoeling om een parkeergarage van twee etage boven de vertrekplaats van de bussen te bouwen. De bochten in de garage waren echter te smal en velen kregen krassen op de auto.


Tanah Rata
Shop houses

Het stadje is ook populair bij de toeristen,omdat vanuit deze plaats verschillende trektochten beginnen in de jungle en naar de watervallen. De weg langs het park leid je naar het begin van de wandelpaden en naar de Robinson watervallen. Er zijn verschillende trektochten, die in Tanah Rata vertrekken. Een kleur geeft de graad van moeilijkheid aan. 
Je kunt genieten van de spectaculaire uitzichten, die het bos- en berglandschap biedt. Al wandelend kun je het best de natuurlijke schoonheid van Cameron Highlands ontdekken. Je zult een grote verscheidenheid aan bosplanten en bosdieren zien.
Als je in Tanah Rata verblijft, betekent het, dat je alle faciliteiten om je heen hebt. Er is geen tekort aan restaurantjes: westerse of oosterse! Dus je zult absoluut geen honger lijden. Je kunt hier zelfs steamboat bestellen. Er zijn restaurantjes met lichte maaltijden en er is zelfs een Starbucks in Tanah Rata, waar je gebruik kunt maken van de gratis WIFI internet toegang. Ook enkele andere cafeetjes hebben WIFI.

Freesia Terminal
Freesia Bus Terminal

 


 

  Het Heritage Hotel Cameron Highlands staat bovenop een heuvel, die uitzicht biedt over de districtshoofdstad Tanah Rata. Het hotel is gebouwd in koloniale Tudor stijl en heeft 165 goed uitgeruste kamers. Het geheel doet Engels aan.
Door zijn ligging in Tanah Rata is het hotel uitermate geschikt als vertrekpunt voor uitstapjes in de Cameron Highlands. Elke kamer heeft een panoramisch uitzicht over de hoogvlakte.
Het restaurant is 24 uur open en serveert oosterse en westerse gerechten. Er is een Engelse Pub, waar je cocktails, aperitiefjes en snacks kunt bestellen.
Elke kamer heeft balkon of terras, minibar
badkamer, koffie- en theefaciliteiten, telefoon en televisie.
Het hotel beschikt over een ruime parkeergelegenheid, business centre, cocktail bar, vergaderzalen, receptie, restaurant, room service, kluis, sauna, spa en een squashbaan.

Rooms from Eur 34 per night

Informatie/reservering

Heritage Hotel <click>


 

 

 

 

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite