WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

Selangor

Landkaart SelangorSelangor is de dichtst bevolkte deelstaat van MaleisiŽ met 3,7 miljoen inwoners, waartoe ook  het deelstaatdistrict Kuala Lumpur aanzienlijk toe bijdraagt. De totale oppervlakte van deze deelstaat is ongeveer 8000 km2 en het heeft een lange kust, die loopt langs de Straat van Malakka. De hoofdstad van Selangor is Shah Alam, dat dichtbij Kuala Lumpur ligt en de internationale luchthaven KLIA.
De grootste zeehaven van MaleisiŽ, Port Klang, ligt aan de kust van Selangor. De gehel deelstaat heeft een zeer goed gestructureerde economie, landbouweconomie, lichte metaalindustrie, handel en toerisme zijn bloeiende bedrijfstakken.. De grootste ondernemers van het land hebben zich in de talrijke industriegebieden bij de Klang-rivier gevestigd. De moderne geschiedenis in Selangor begint in de 16e eeuw, toen rijke tingebieden ontdekt werden, die inwoners naar zich toe trokken en de koloniale machten lokten. . In de 18e eeuw waren het de Chinese Bugis, die hier toonaangevend waren en die de politieke en economische macht hadden. In de gevechten met de Bugis gaf de toenmalige Maleisische adel de Britten een kans om in Selangor een voet tussen de deur te krijgen. En zij bleven van1874 tot de onafhankelijkheid in 1957. 
 

 

De hoofdstad: Shah Alam
SelangorDe hoofdstad van Selangor ligt  voor het verkeer zeer gunstig ten opzichte van Kuala Lumpur. Het is van daar slechts een half uurtje rijden met de auto en hoogstens 10 km  van de luchthaven Sultan Abdul Aziz Shah Airport in Subang. De zeer moderne stad grenst aan de ran van Kuala Lumpur, namelijk aan de voorstad Petaling Jaya, maar het grenst ook aan andere belangrijke plaatsen zoals, Klang, Port Klang, Bangi en Kajang. Ook ligt Shah Alam halverwege de weg van Kuala Lumpur naar Port Klang en is dus ook zeer goede wegverbinding met de omgeving. 
Shah Alam is een voorbeeldstad, ze hebben het goed overwogen gepland en gebouwd voor de toekomst. De woonwijken zijn van de industriegebieden afgescheiden door zowel snelwegen, als door parken.
SelangorDe stad bezit een sportstadion van een internationaal hoog niveau, zelfs een wereldbekende moderne autoracebaan, naar men zegt de allermooiste festiviteiten hal van MaleisiŽ en als kroning hierop nog de grootste moskee van het land. De stad draagt de naam van de heerser van Selangor: Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.Bezienswaardigheden

Sunway Lagoon
SelangorSunway Lagoon is een pretpark met veel attracties, die men op en in het water kan doen:er zijn gigantische glijbanen, Twin Toboggan glijbanen naar het frisse water, jacuzzi's, golfbad, een bad met watervallen, een Languna Express, Adventure Land, Elephant Park en nog veel meer voor groot en klein. Het pretpak is geopend van maandag tot vrijdag van 12.00 uur tot 22.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur 22.00 uur. 

"The Mines Wonderland"
Het pretpark ligt in Sungai Besi (20 minuten van Kuala Lumpur - centrum) en is iets voor de hele familie. De hoofdattractie is de "Musical Fountain", die kleurig, verlicht water ritmisch bij de klanken van muziek de lucht in blaast.
Er is een meer, waarover een parade van kunstig verlichte of gekleurde dieren vaart, zoals een dolfijn, een inktvis, een zeeschildpad, een vis en een zwaan. Twee keer per dag om 8:45 uur en om 22:15 uur begint deze voorstelling, die 's avonds verlicht is.
SelangorAls Highlight is er er een sneeuwhal, waar in de Maleisische kinderen kunnen kennismaken met de sneeuw, die ze uitaard nog nooit hebben gezien en alleen maar van films kennen. Je kunt op het meer met een bootje varen en bij een beekje in de buurt kun je heerlijk picknicken. The Mines Wonderland is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 23.00 uur.

Het "Malaysia Agriculture Park"
SelangorSlechts 10 minuten met de auto van Shah Alam verwijderd, is er het landbouwpark van MaleisiŽ. Het is grootste terrein ter wereld, dat voor dit doel is ingericht. Het is ongeveer 1258 hectare groot en het geeft de bezoekers een omvattende indruk over de landbouw in het land. De unieke cultuurplanten van MaleisiŽ zijn hier in alle fasen van hun ontwikkeling te zien en natuurlijk de methodes om te oogsten, als ook over de verwerking ervan geeft men demonstraties. Onder andere zijn er demonstraties over de verbouw van rijst, fruit plantages, oliepalmen, de rubber cultuur, kokospalmen en nog veel meer is er te zien. Er zijn twee kleine stuwmeertjes, ťťn meertje heeft veel vissen en viskasten, de nadere heeft hangende bruggen, een vogelpark een paddestoelenboerderij, een orchideeŽntuin en een safaripark. Je kunt het park doorkruisen op een huurfiets of in het weekend kun je gebruik maken van de kleine parkbussen. Bij de ingang is er een restaurant, een souvenirwinkeltje, een kiosk en bungalows, waarin je dus kunt overnachten.

De Batu Caves
Een zeer geliefde plek voor alle toeristen zijn de Batu Caves, die zich 13 km ten noorden van de hoofdstad Kuala Lumpur bevinden. Naar de hoofdgrot leiden 272 treden naar boven. Daar ligt ook de schrijn van de Hindoes, die het doel is van de grote processie, die de gelovigen in januari houden: het belangrijke Thaipusam, dat meestal eind januari gehouden wordt. Aan de voet van deze berg is nog een kleinere grot, waarin zich beelden bevinden uit de godenwereld van de Hindoes.

Hutan Kanching
Dit regenwoudgebied is ongeveer 21 km ten noorden van Kuala Lumpur gelegen en het heeft een dikke weelderige vegetatie, wat het leefgebied is van vele soorten vlinders.,Kleine watervalletjes nodigen uit om eens te gaan zitten. Er zijn enkele kampeerplekjes, enkele restaurantjes en ook zijn er toiletten en wasruimtes aanwezig. Hier brengen de Maleisische ouders hun kinderen de liefde voor de natuur bij. 

Het Raja Abdullah Huis
Het in 1856 gebouwde warenhuis ligt in de binnenstad van Klang en werd na zijn restaurering  omgedoopt tot een interessant, historisch museum over de geschiedenis van de Maleisische warenhuizen. 

Port Klang
Ongeveer acht kilometer naar het westen ligt de grootste haven van MaleisiŽ, Port Klang. De meeste bezoekers hebben ook slechts ťťn doel om naar Port Klang te reizen, want de sea-food restaurants zijn hier populair. Vanuit Port Klang vertrekken de cruiseschepen. Met andere boten kun je uitstapjes maken naar de naburige eilanden.

SelangorKuala Selangor
Aan de monding van de Selangor-rivier ligt Kuala Selangor. Dit is een mooi reisdoel met kleine bezienswaardigheden: de natuur, een park voor de vogelbescherming en misschien wil je een kleine boottocht naar de kleine eilandjes maken.

Selangor
En bij kampong Kuantan niet ver buiten de stad is er een zeldzaam mooi natuurschouwspel te zien: lichtgevende kevers, die bij het vallen van de avond de rivieroevers verlichten.
Duizenden van deze insecten bevolken de dichtbegroeide mangrovebossen bij de brede monding van de Selangor-rivier. De stad wordt helemaal door de berg Melawati gedomineerd, waar op de top een het Fort Altingsburg stond, die de Hollander daar 200 jaar geleden hadden gebouwd en waar men vanaf de ruines een zeer mooi en wijds uitzicht heeft.
SelangorAan de voet van de berg Melawati ligt een klein natuurbeschermingsgebied, de Taman Alam, met een oppervlakte van 240 hectare. Er zijn goed bewegwijzerde junglepaden en de mangrovemoeras in de omgeving is de rustplaats voor de vele vogels, die uit het noorden komen.  Meer dan 130 soorten vogels heeft de vereniging voor Natuurkunde in MaleisiŽ hier geteld, waaronder de zeldzame oeverloper en de nog zeldzamere Nordman's groenpootruiter.
 

Het Orang Asli Museum
SelangorDe Orang Asli zijn de oorspronkelijke bewoners  van MaleisiŽ met een populatie van ongeveer 60.000 en hun naam betekent eenvoudig "oorspronkelijke mensen". Tegenwoordig leiden ze nog steeds hun eenvoudige leven ,et hun tradities en gewoontes houdt het Orang Asli Museum in het Gombakdal (ten noorden van Kuala Lumpur) zich bezig. Men bewaart in dit museum een goede en uitvoerige tentoonstelling over de geschiedenis van deze volksstammen op het schiereiland.
 Bekijk ook eens: Hotels in Selangor
 

WELKOM
in MALEISIň