WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Rent a car
 

In MaleisiŽ rijdt men aan de linkerkant van de weg. Het stuur zit dus rechts. Vooral als je nog nooit links hebt gereden, is dit even wennen. Je schrikt eventjes, vooral wanneer je het verkeer in Kuala Lumpur en in George Town ziet. Gelukkig is het buiten deze steden heel rustig rijden.

 

Om in MaleisiŽ te kunnen rijden heb je een geldig Nederlands rijbewijs nodig of een Internationaal Rijbewijs, die je bij de ANWB kunt kopen. Eťn van de twee is voldoende.


 

"Twee jaar geleden had ik mijn gewone Nederlandse rijbewijs bij me. Ik had de auto voor een week gehuurd en we zouden naar de oostkust gaan.  Ik reed op de weg van Kuala Lumpur naar Kuantan achter een vrachtauto, toen er onder die vrachtwagen een hele diepe kuil te voorschijn kwam. Ik kon die kuil niet meer ontwijken. Een klapband en een vreemde ' tik' bij het achterwiel was het gevolg. Ik vond het nodig om contact op te nemen met het verhuurbedrijf. Met de nodige documenten bij me, moest ik ongeveer twee kilometer terug lopen om bij een woning een openbare telefooncel te kunnen vinden. Ik vertelde het verhuurbedrijf, wat er gebeurd was en men raadde mij aan om in Kuantan van auto te verwisselen. Ik vond dit een goed idee, liep terug en verwisselde de band. Met de vreemde ' tik' reed ik verder totdat de auto het 10 kilometer voor Kuantan helemaal begaf. Toen heb ik een taxi aangehouden; koffers overgeladen en mij naar het contactadres in Kuantan laten rijden.
Daar was men helemaal niet onder de indruk: waar staat de auto? Hier heb je een andere auto. Alles voortreffelijk en snel geregeld.
Echter.............'s avonds in het hotel miste ik mijn originele Nederlandse rijbewijs!!! Dat lag waarschijnlijk nog steeds ergens in het binnenland bij een telefoon.
De rest van de week heb ik zonder rijbewijs door MaleisiŽ gereden. Langs politiecontroles ( zij zagen aan het nummerbord, dat het een huurauto betrof) en zelfs de weg gevraagd aan politieagenten...........  Geen probleem. Het was wel spannend!

Terug in Nederland haalde ik binnen een uur een nieuw rijbewijs op het stadhuis. Men dacht dat Maleisie ťťn groot oerwoud was en men had medelijden met mij.
Les: Neem een Internationaal rijbewijs mee."

Autorijden in MaleisiŽ
Voor wie nog nooit in AziŽ is geweest, is MaleisiŽ het perfecte land als eerste kennismaking met het continent. Het land is goed georganiseerd, politiek is het er rustig en het land biedt goede faciliteiten. MaleisiŽ telt veel verschillende culturen die bijdragen aan de samenleving, en is uiterst geschikt om zelf te verkennen en rond te reizen. Op het eerste gezicht lijkt het verkeer wat chaotisch, maar reizen met bus, boot of het vliegtuig is ook goed georganiseerd.
Het huren van een auto is erg populair bij de toeristen. Hiermee kun je gemakkelijk het land verkennen. Dit gaat erg gemakkelijk door de goede wegen en bewegwijzering. Echter moet je wel de onbekendheid van het linksrijden niet onderschatten. Met name in het begin kun je regelmatig onbewust rechts gaan rijden.
Het wegennet in MaleisiŽ is uitstekend. Voor sommigen zal het links rijden even wennen zijn, maar voor de meeste automobilisten is het geen probleem. De gevarieerde landschappen zijn een trip met een huurauto zeker waard. Voor zowel het huren als het besturen van een auto is een internationaal rijbewijs nodig, al is soms is het nationale rijbewijs ook voldoende als mits hij niet verlopen is. Ook in MaleisiŽ gelden de internationale verkeersregels en tekens. De verkeersagenten van het land zijn goed opgeleid en helpen bij ieder mankement.

Moessons
Voor je je reis naar MaleisiŽ gaat samenstellen, is de eerste vraag: Wanneer is de beste periode om daarheen te reizen in verband met de moessons (regenseizoenen)? MaleisiŽ kun je in principe het hele jaar door bezoeken. In landen met een tropisch klimaat is het natuurlijk wel een gegeven dat het af en toe flink regent. Dit zijn meestal korte maar hevige buien, en voor je het weet schijnt de zon weer. Uiteraard is het ook mogelijk dat het soms vele uren of zelfs dagen regent. Dat is onvoorspelbaar en een risico dat je moet nemen bij een reis naar dit gebied.
Bij het huren van een auto is het daarom belangrijk om de staat van de banden te controleren. Onder natte omstandigheden is de kans op een ongeluk twee keer zo groot dan met droog weer. De regen beÔnvloedt de toestand op de weg en ook het rijgedrag. Wanneer de banden niet meer optimaal zijn kan dit riskant zijn door aquaplaning. Een goed stel banden is van essentieel belang om het water te verwerken. Wanneer het water niet goed verwerkt wordt, kan de band het contact met het wegdek verliezen, waardoor de auto gaat glijden. Met name op je welverdiende vakantie wil je dit als toerist voorkomen en volop genieten van je vakantie.

Vanaf de Thaise grens tot aan Singapore loopt er een grote, rustige vierbaansweg: de Expressway (850 km). De snelheidslimiet op deze snelweg is 110 km en er is altijd wel een snelheidscontrole!! Op sommige stukken mag je zelf maar 90 km rijden. Het is een tolweg, waar je voor een paar gulden gigantische afstanden kan afleggen. De prijs is afhankelijk van de afstand en het type voertuig.
Er zijn onderweg verschillende rustplekken met toiletten, restaurantjes, benzinestations, telefoons. Gelode, ongelode benzine en diesel worden in het hele land verkocht.

Car Rentals met een nationaal netwerk:

Hawk
Avis
Hertz
Orix
New Bob
Kasina
Budget

WELKOM
in
MALEISIň

 

 

Alle
Hotels en Resorts 
in MaleisiŽ vindt u hier!

<klik>

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering