WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Rafting


 

Rafting Rivieren waren lange tijd de verkeers- en levensaders van de inheemse bevolking van MaleisiŰ. Ze dienden als transportweg en als voedingsbron. Tegenwoordig hebben de rivieren met de opkomst van het ecotoerisme een nieuwe betekenis gekregen.  De oorspronkelijke bewoners van Sabah gebruikten al sinds honderden jaren houtvlotten, maar "rafting" werd pas in de 80-er jaren een zeer geliefde vrijetijdsbezigheid.
De beide rivieren, die voor "rafting" in Sabah het meest geschikt zijn, zijn de Padas en de Kiulu. Deze rivieren zijn volgens internationale maatstaven in moeilijkheid en ook volgens internationale richtlijnen, in te delen in de derde of tweede graad. 
Onder normale weersomstandigheden zijn beide rivieren relatief constant in diepte en snelheid.  Toch kan hevige regenval de rivieren laten aanzwellen tot de vierde graad. Dan moeten alle "raftingactiviteiten"  worden geannuleerd. 
Rafting
Ook het schiereiland van MaleisiŰ heeft een aantal goede plaatsen, waar je aan "rafting" kunt doen. We noemen hier de Sungai Sungkai (2e graads) in Perak en de Selangor rivier (3e graads) in Kuala Kubu Baru, waarvan de bron op Fraser's Hills ontspringt.
De Endau rivier, Jeram Besu en Lipis River in Pahang, maar ook de Tembeling River in Taman Negara zijn bij "rafters" ook geliefd.
 

 

 

Rivier Deelstaat
Sungkai RiverPerak
Kampar RiverPerak
Selangor RiverKuala Kubu Baru, Selangor
Endau RiverJohor
Jeram BesuPahang
Lipis RiverPahang
Telom RiverPahang
Tembeling River National Park, Pahang
Padas RiverSabah
Kiulu RiverSabah


Regels:

Rafting  Minstens drie personen zijn er nodig, om een vlot in het water stabiel te houden. Iedere groep wordt door twee professionele "rafters" begeleid. De beste tijd voor een opwindende gebeurtenis is na een regenbui, als de waterspiegel stijgt en er stroomversnellingen ontstaan. 
Raftingtours duren, normaal gesproken, tussen de 45 minuten en de twee uur. Dit is afhankelijk van de waterstand.  Reddingsvesten, veiligheidshelmen, waterdichte zakken, touwen, verbanddoos e.d. worden ter beschikking gesteld. De rafting-fan heeft alleen passende kleding nodig, die hem niet hindert in zijn bewegingsvrijheid.Seizoen:

Rafting  De droge periode is een goede tijd voor beginners om met deze sport vertrouwd te raken, zonder strijd te moeten leveren met het natuurgeweld.
In de droge periode wordt er gebruik gemaakt van kleinere vlotten. In de Kiulu rivier is op grond van een te lage waterstand gedurende de droge periode, geen "rafting" mogelijk. Dan moet er naar de Padas River worden uitgeweken..
Oost-Maleisie heeft gewoonlijk gedurende de regentijd een zeer hoge neerslag. Voor de ervaren "rafters"  is dit een ideale tijd om een tochtje in de stroomversnellingen van de aangezwollen rivieren te ondernemen en zo tegen het sterke natuurgeweld te moeten strijden.


Praktische Tips:

Rafting  Alle "rafters" krijgen, voordat men aan de boottocht begint, veiligheidsaanwijzingen. Bovendien wordt aan je uitgelegd, wat de grondbeginselen zijn van de technieken in vooruit en achteruit peddelen.  Controleert u steeds nauwkeurig, of de helm en het zwemvest, die u ter beschikking zijn gesteld, goed vast zitten en passen! 
Het zwemvest moet u, in geval dat de boot zou omslaan, aan de wateroppervlakte houden. Let erop, dat u met uw peddel geen andere personen raakt. Probeer bovendien niet, zich met de peddel van de rotsen af te duwen, want daarbij bestaat een hoog letselrisico..

Verder moet er op de volgende punten worden gelet:
- Neem extra kleding mee om je om te kleden
- Neem wat warme kleding mee
- Draag goed zittende schoenen of duikschoenen
- Laat sieraden in de hotelkluis liggen
- Let op uw bril
- Draag liever geen contactlenzen, maar een bril!

 

WELKOM
in
MALEISI╦