WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 


Gua Kelam

Landkaart PerlisPerlis is de kleinste deelstaat van MaleisiŰ en ligt in het noordwesten van het schiereiland. Het grenst in het noorden aan Thailand, in het oosten en zuiden aan onze deelstaat Kedah en in het westen aan het noordelijk deel van de belangrijke Straat van Malakka. 
Zijn oppervlakte bedraagt 759 km2 en het heeft slechts ongeveer 175.000 inwoners. Zijn hoofdstad is Kangsar en de residentie van de radja's van Perlis is in Arau. 
PerlisHoewel het een kleine deelstaat is, toch heeft ook Perlis veel bezienswaardigheden. Zijn landelijke schoonheid is spreekwoordelijk, de rijstvelden en boeren tafereeltjes zijn een ware attractie voor de ware natuurliefhebber.
Kangar is omgeven door een bloeiende landbouweconomie. De rijstvelden hebben een groene en gouden kleur, afhankelijk of deze pas gepoot is of rijp om te oogsten is. In Kangar zit het deelstaatbestuur, evenals de overheid van deze deelstaat, die in de moderne regeringsgebouwen werken, die stad overheersen. 
De staatsmoskee met haar gouden koepel is een ander dominerend gebouw en alle andere belangrijke instellingen zijn gevestigd rondom de kleine binnenstad: het sportstadion, het deelstaatziekenhuis, het Pens Hotel en ook alle scholen van de stad. 
 

 

Bezienswaardigheden

De Gua Kelam, de donkere grot
Deze geologisch interessante grot ligt in de kalksteenheuvels ongeveer 26 km ten noorden van Kangar en is op deze manier een doorgang van het plaatsje Kaki Bukit naar Wang Kelian bij de grens van Thailand. In voorbije tijden was het een weg tussen Perlis en Thailand, die door handelaren en smokkelaren graag gebruikt werd. 

Padang Besar
Perlis

Dat is het treinstation aan de grens met Thailand en de plaats is tot een heus inkoopcentrum uitgegroeid, waar men alle waren gunstiger kan kopen, dan ergens anders. 

Kuala Perlis
Deze plaats ligt in de delta van de Perlis rivier en de haven is het vertrekpunt van de boot naar het eiland Langkawi. Men kan hier ook vertrekken naar het eiland Phuket in Thailand en naar enkele kustplaatsjes aldaar. Ook voor een overheerlijke maaltijd moet je in de haven zijn, want de lokale "Laksa" is beroemd. Het is een rijstgerecht, die met een krachtige soep en vis gegeten wordt met uien en augurken als bijgerecht.

Arau, de Residentie
PerlisDeze plaats ligt ongeveer 10 km ten westen van Kangar en hier woont de radja van Perlis. Zijn paleis, de Istana Di-Raja is heel mooi en zeker het bekijken waard, als ook de staatsmoskee van Perlis.  De plaats Chuping heeft zijn naam te danken aan de kalksteenheuvels die hier vlakbij zijn en die Bukit Chuping genoemd worden. Het plaatsje ligt middenin de uitgestrekte suikerrietvelden, waar de suikerwerkfabrieken voor goed werk zorgt en een goed leven. Chuping heeft nog enkele cementfabrieken en is een goed voorbeeld van een voorzichtig beleid voor vestiging van industrie..

Het Melati-meer
Het  "Tasik Melati" ligt 8 km ten noorden van Kangar en is een pittoresk, klein meertje midden in een marslandschap. Het  is met meer dan 150 zandbanken bedekt, die je met een platte boot kan bereiken. Bovendien zijn er enkele wandelpaden , die naar uitkijkpunten leidt en naar schone uitrustplaatsen.

De Gunung Medan
Deze kleine kalksteenrotsen is slechts ongeveer 100 meter hoog. Er leidt een kleine weg naar de top en daar vind je en trap en wandelpaden. 
Het is niet ver van Kangar verwijderd en het is bij iedereen een geliefde picknickplaats.

Sungai Batu Pahat
Hier ligt de moeilijke 9-holes golfterrein van het land met zijn Par-72. Het is weliswaar vlak, maar het heeft wel veel uitdagende hindernissen en listige moeilijkheden. Ook de dichtbij gelegen slangenboerderij is een bezoekje waard. Deze werd voor onderzoekswerk gebouwd. Men werkt hier aan een serum tegen de gevolgen van een slangenbeet. De boerderij is van dinsdag tot zondag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering


 

WELKOM
in
MALEISI╦