WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Penang

Landkaart PenangHet eiland Penang is tegelijkertijd ook een deelstaat aan de westkust van het schiereiland. Het is tevens de bekendste vakantiebestemming, die geen nadere verklaring behoeft. Niet alleen Georgetown, een stad met een rijke historie is bekend, maar ook het lange strand van Batu Ferringhi met zijn mooie hotels en zijn vergezichten op zee. Pulau Penang, zoals de volledige naam luidt, bestaat uit het eiland en een stukje op het vasteland: Seberang Prai.
In 1786 richtten de Britten hier reeds hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. Tegenwoordig is Penang en de hoofdstad Georgetown een zeer levendig centrum met een unieke mix van culturen uit het Oosten en Westen. 
PenangHet eiland is door een 13,5 km lange brug met het vasteland verbonden. Het is ťťn van de langste bruggen in AziŽ.Als toch de bekoring van de oude wereld lokt, neem dan eens de ferry naar de overkant.
Deze ferry vaart naar Butterworth, dat op het vasteland ligt. Het kaartje kunt u ter plekke betalen.
Penangs Bayan Lepas International Airport ligt nauwelijks 20 km van Georgetown verwijderd. U kunt ook met de trein naar Penang reizen. Het station bevindt zich in Butterworth, Seberang Prai, op het vasteland.


Bezienswaardigheden

Fort Cornwallis
PenangHet fort werd door de Britten gebouwd na de landing van Captain Francis Light, toen ze bezit namen van Penang 1786. Oorspronkelijk bestond het alleen maar uit palissaden en werd tenslotte in 1804 van een massieve, stenen muur voorzien, die nog steeds overeind staat. 
Tegenwoordig dient het fort als openluchtmuseum, maar ook als Open-Air-Theater. Souvenirs en ook artikelen van de kunstnijverheid zijn te koop in voormalige kazematten. Hier staan ook de Hollandse kanonnen opgesteld, die eens geleverd werden aan de Sultan van Johor.  Na de levering werden de kanonnen door de Portugezen gebruikt en opgegeven. Daarna doken ze weer op in Java en werden door piraten in zee gegooid, voordat ze uiteindelijk in fort Cornwallis belandden.
De entree voor het fort kost RM 1 en het is dagelijks open van 8:30 tot 19:00 uur.

Het Penang Vogelpark
In het vogelpark van Seberang Jaya leven ongeveer 400 soorten exotische vogels in een groot park van anderhalve hectare. Niet alleen de gevederde kostbaarheden uit MaleisiŽ kun je hier zien, maar ook de vogels uit de gezamenlijke tropische wereld.  Het vogelpark werd volgens goede maatstaven aangelegd en de voliŤres benaderen de natuurlijke leefomgeving. Dit alles  temidden van een weelderige plantengroei en aan een kleine vijver met eilandjes erin. Als bloeiende decoratie kun je ook diverse fascinerende orchideeŽn en geurende hibiscus bewonderen.
Het Penang Vogelpark is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. 
Penang

De OrchideeŽn en Hibiscus Tuin
Deze tuin heeft meer dan men doet vermoeden op dit 2 ha grote terrein in  Penangs "Bukit Jambul". Er zijn niet alleen veel orchideeŽn en uitgestrekte hibiscusheggen, maar ook nog een reptielenboerderij, een Japanse vijver, een grote cactustuin, pottenbakkerij, een dierpark en ook nog een kunstmatige waterval.

Het vrijetijdspark van Bukit Mertajam
PenangOngeveer 18 km van Butterworth verwijderd op het vasteland ligt het vrijetijdspark van Bukit Mertajam op een heuvelachtig terrein op een hoogte van 457 meter boven de zeespiegel. Het park is meer dan 37 hectare groot en bezit een veelvoud aan zeldzame bomen en planten, varens, wilde tropische bloemen en orchideeŽn. Talrijk zijn ook de soorten insecten, vogels, vlinders die hier te vinden zijn. Op goed bewegwijzerde paden kan men door het regenwoud wandelen en van de tropische sfeer genieten. 
Penang

De vlinderboerderij van Penang
Enige kilometer ten noorden van Batu Feringghi aan de baai van Teluk Bahang, ligt de kleine, mar zeer interessante vlinderboerderij. Meer dan 100 soorten vlinders en andere insecten leven hier in een keurig gevormd parklandschap.U kunt dagelijks de vlinderboerderij bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

     Penang Hill
PenangEen excursie naar Penang Hill is een "must"  voor iedere bezoeker, want van boven heb je een adembenemend uitzicht over de stad Georgetown en het vasteland. Een treinritje (tandradbaan) brengt je via enkele stations naar een hoogte van 821 meter. Vertrekpunt is het stationnetje in Air Hitam, een voorstadje van Georgetown. Vanaf 6:30 uur 's morgens rijdt het treintje regelmatig elk half uur naar boven.

De Slangentempel
Dat is waarschijnlijk de enige tempel in zijn soort, die er op deze wereld is. Talrijke trage slangen kronkelen om de kandelaars en vazen op de altaren. Ze zijn relatief onschuldig, want ze worden steeds goed gevoed en door een bedwelmende rook van de wierook worden ze loom. De
tempel ligt in de zuidelijke voorstad van Georgetown. De toegang is vrij.
 
Penang is een prima bestemming om aan te doen tijdens uw MaleisiŽreis. U kunt hier uw vakantie eindigen of gewoon lekker uw hele vakantie doorbrengen. Penang biedt niet alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u heerlijk slenteren en prachtige, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. U kunt ook een bezoek brengen aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

De Botanische Tuin
In de botanische tuin vindt u een weelderige vegetatie. Er is een veelvoud aan tropische planten en een glinsterende bonte kleurenpracht van bloemen uit Penang. In het 30 ha grote gebied is ook een mooie waterval, die door de Britten zeer kunstig is aangelegd. De Botanische Tuin gaat terug tot Charles Curtis, de eerste superintendent, die in de heuvels van het  eiland  botanische rariteiten verzamelde. Deze zouden dan hier, in het grootste herbarium van de wereld, als belangrijk exemplaar te vinden moeten zijn. Bovendien is het park bekend om zijn dikke en brutale resusapen. Dagelijks geopend van 7.00 uur tot 19.00 uur. 

PenangDe Kek Lok Si
Deze Boeddhistische tempel bij Air Hitam, een voorstadje ten zuiden van Georgetown, is een fascinerende mix van Thaise en  Birmese bouwstijlen. Het hele tempelterrein behoort tot de grootste en mooiste in heel Zuidoost AziŽ.

Het Khoo Kongsi Clanhuis
Toen de voorvader van de Chinese familie Khoo uit China naar Penang emigreerde, bouwden zij dit clanhuis voor hun familie.  Het eerste huis brandde in het jaar 1884 helemaal af en velen geloofden, dat het een straf was voor de sprekende gelijkenis met het koningspaleis in Peking. Het huidige clanhuis is in 1902 gebouwd en ingewijd. Het viel wat bescheidener uit, maar het is toch zeer indrukwekkend voor de bezoekers. Het gebouw bestaat uit een schitterende hal, versierd met de fijnste ornamenten en houtsnijwerken, die alle initialen dragen van beroemde handwerkmeesters, die speciaal hiervoor uit China naar Penang gehaald waren. Een toegangsbewijs voor een rondleiding is in het kantoor van het clanhuis te krijgen. Gebruikelijke openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.
Penang

De St. Georg Kerk
Deze kerk is ťťn van de meest interessante gebouwen van Georgetown en werd in het jaar 1818 in gebruik genomen. De kerk is vernoemd naar de heilige Georg, de schutspatroon van Groot-BrittanniŽ.  In de hal van deze Anglicaanse kerk bevindt zich de herdenkingsplaats voor Captain Francis Light, die de stad gesticht heeft.

De Sri Mariamman Tempel
Deze Hindoe-tempel werd in 1883 gebouwd en laat boven de hoofdingang en aan de buitenkant fascinerende godenfiguren zien. Binnen bevindt zich het standbeeld van de god Subramaniam, die rijk met goud, zilver, diamanten en  smaragden is versierd. Bij de jaarlijkse optocht ter gelegenheid van het belangrijke Hindoe-feest Thaipusam wordt het beeld in een feestelijke optocht door de stad gedragen naar de tempel in de Jalan Waterfall, waar vervolgens de verdere ceremonie plaats vindt. De tempel is van 's morgens vroeg tot middernacht geopend. Om de tempel te betreden moet je de tempeldienaren om toestemming vragen. Een kleine donatie wordt als een mooie geste geaccepteerd!

Het Penang Museum en Kunstgalerij
PenangDeze instellingen liggen aan de bekende Lebuh Farquhar, dichtbij de binnenstad van Georgetown. Er worden zaken tentoongesteld die met de ontwikkeling van Penang te maken hebben en geven een goede indruk in de afwisselende geschiedenis van het eiland. Het museum bevindt zich in het gebouw van de voormalige "Penang Free School", dat in 1821 gebouwd werd tot in de huidige tijd als school diende. Het museum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdags echter is het echter van 12.45 tot 14.45 uur gesloten.Bekijk ook: Hotels in Penang


 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering


 

WELKOM
in
MALEISIň