WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 


Port Dickson

Landkaart Negeri SembilanDe naam van deze deelstaat, die zuidwestelijk van Kuala Lumpur ligt, betekent, dat het ooit ontstaan is uit het samengaan van precies negen afzonderlijke, soevereine gebieden. Het is ÚÚn van de kleinste deelstaten van MaleisiŰ  en heeft een kustlijn van niet meer dan 48 km. Port Dickson ligt hier dan aan zee. 
Negeri SembilanNegeri Sembilan is bekend geworden door de bouwstijl van de Minangkabau. Deze grote volksstam uit Sumatra heerste hier vele honderden jaren en liet vele gebruiken en gewoontes achter. 
De hoofdstad van Negeri Sembilan is Seremban, deze stad ligt 64 km zuidwestelijk van Kuala Lumpur en is door een eersteklas snelweg met de hoofdstad verbonden. Het duurt slechts 30 minuten om dit stukje met de auto te overbruggen. 


Bezienswaardigheden

De "Lake Gardens" van Seremban
Negeri SembilanBijna iedere grote stad in MaleisiŰ heeft zijn eigen kleine of grote groene longen. Seremban heeft zijn mooie park midden in de stad. Twee mooie, met tropische bomen omzoomde meertjes en in het midden weelderige bloemen, struiken en planten. Op ÚÚn van die meertjes bevindt zich een drijvend openlucht podium, waarop van tijd tot tijd muziekconcerten, of ook  wel eens een folkloreshow plaats vindt. Boven dit mooie stadspark steekt de staatsmoskee uit, waarvan de negen zuilen de negen districten symboliseren.

Het complex voor cultuur en kunstnijverheid
Dit kleine centrum voor Kunsthandwerken voor plaatselijke gewoonten en gebruiken ligt bij Labu Spur, niet ver van het centrum van Seremban.  Er is een goed onder, klein assortiment produkten van de lokale kunstnijverheid, het meeste daarvan naar historisch voorbeeld.
 

 

Het Staatsmuseum Negeri Sembilan
Negeri SembilanHet museum bevindt zich in het oude paleis van Kampong Ampang Tinggi, dicht in de buurt van het complex voor de kunstnijverheid. Dit gebouw is volledig uit hout opgetrokken en alle historische artefacten van het land zijn hier bijeen gebracht. Op korte afstand kun je ook het  "Rumah Minang" bezichtigen, een woonhuis in Minangkabau-stijl.

Negeri SembilanHet koninklijk museum van de Sri Menanti
Dit mooie, oude paleis was eens de residentie van de heersers van Negeri Sembilans. In 1908 werd het al als museum ingericht aan de hand van oude voorbeelden. Het paleis was namelijk in de vorige eeuw, tijdens de hevige gevechten in Sungei Ujung oorlog, door de Britten in brand gestoken.

Port Dickson
Negeri SembilanVan Seremban is het niet ver naar Port Dickson (32 km), de haven van de deelstaat Negeri Sembilan. En omdat Kuala Lumpur ook niet verweg is, werd de kleine havenstad een zeer geliefd doel voor uitstapjes van mensen uit de stad.  Het is een klein watersportgebied, heeft schone, kleine stranden en ook enkele hotels in verschillende categorien, wegrestaurantjes en ook heel goede seafood restaurants.
Zeven kilometer verder bevindt zich dan Kota Lukut, waar de vesting van Raja Jumaat stond, die midden inde 19e eeuw het militaire hoofd van de  Bungis was. Dit complex werd in 1847 gebouwd, om de tinhandel in de streek te controleren. Tegenwoordig zijn er nog enkele resten te zien, zoals de grondmuren van het paleis en vorstelijke begrafenisplaatsen.

De hete bronnen van Pedas
Na een half uur rijden met de auto (30 km van Seremban) kom je bij de warme bronnen van Pedas. Je kunt daar in het warme water liggen, relaxen, wandelingen maken en er is een klein restaurantje, waar men een klein hapje kunt eten. 


 

WELKOM
in
MALEISI╦