WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Malaysia My Second Home


MaleisiŽ wordt ook wel "Truly Asia" (het Ware AziŽ) genoemd, want het combineert drie verschillende Aziatische bevolkingsgroepen (Maleiers, IndiŽrs en Chinezen) en enkele honderden, kleinere etnische stammen in ťťn land. De multiculturele samenleving van het land wordt weerspiegeld in de architectuur, de vele kleurrijke festivals en de overheerlijke keuken.

In MaleisiŽ vindt iedereen zijn eigen plekje onder de zon. Witte droomstranden, zal tropische regenwouden met exotische flora en fauna, talloze culturele hoogtepunten en de unieke gastvrijheid maken MaleisiŽ tot een perfecte bestemming.
Maar niet alleen dat: het is ook een ideale plek om na je pensioen heen te gaan.  Het warme klimaat, de goede infrastructuur en de concurrerende prijzen zijn slechts enkele redenen, waarom steeds meer Europeanen besluiten deel te nemen aan het programma "Malaysia My Second Home".

 

MM2H  Het programma  "Malaysia My Second Home Program" wordt gefinancierd door de Maleisische overheid en is bedoeld om buitenlanders, die aan bepaalde criteria voldoen, een ​​onbeperkt verblijf in MaleisiŽ met een "Social Visit Pass" aan te bieden. . De Social Visit Pass is in eerste instantie voor een periode van 10 jaar geldig en kan verlengd worden.
   
WIE? Het programma staat open voor burgers uit alle landen, die door MaleisiŽ erkend zijn, ongeacht ras, religie, geslacht of leeftijd. Het staat de kandidatenvrij om hun echtgenoten, ouders en kinderen mee te nemen. Buitenlandse echtgenotes van MaleisiŽrs en buitenlandse werknemers, die in MaleisiŽ werken en na hun pensioen willen blijven, kunnen ook in aanmerking komen voor een verblijf in MaleisiŽ in het kader van MM2H.
Kandidaten mogen ook hun echtgenoten, ongehuwde kinderen onder de 21 jaar en hun ouders ouder dan 60 jaar meebrengen.
   
WAAROM? MaleisiŽ? Neem even de tijd om te zien waarom MaleisiŽ is een land met een hoge kwaliteit van leven.
   
OVERHEID EN STEUN Het programma werd ontwikkeld door de Maleisische regering opgericht, georganiseerd en beheerd en daarom is het een ​​programma dat de volledige steun van de overheid geniet.
   
CULTUUR EN TAAL Bahasa Melayu is de officiŽle taal van het land. Engels de tweede taal, maar andere talen kunnen vrij worden gesproken.
De Maleisische cultuur is het meest voorkomend, omdat de Maleiers de grootste etnische groep vormt in het land en de regio. Alle andere culturen kunnen zich echter ontplooien en invloed op elkaar hebben.
   
SPORT EN ENTERTAINMENT Het land biedt alles voor het hele gezin, jungle, sport, watersporten, pretparken en een enorme keuze aan golfbanen.
   
FINANCIňLE VOORWAARDEN Er wordt van uitgegaan, dat de aanvragers voldoende financiŽle middelen hebben om aan het programma MM2H deel te nemen.
 

NODIG VOOR DE AANVRAAG-PROCEDURE: 1. Aanvragers jonger dan 50 jaar dienen over liquide te beschikken van ten minste RM 500.000 en moeten een inkomen uit het buitenland ontvangen van tenminste RM 10.000 per maand.
   
  2. Aanvragers van 50 jaar of ouder dienen over liquide te beschikken van ten minste RM 350.000 en moeten een inkomen uit het buitenland ontvangen van tenminste RM 10.000 per maand. 
Gepensioneerden moeten aantonen dat er een  pensioen van RM 10.000 per maand ontvangen wordt.
   
  3. Nieuwe aanvragers, die onroerend goed waarde van ten minste RM 1 miljoen gekocht hebben, kunnen een lager bedrag bedingen.
   
BIJ AANKOMST:

(deelnemers jonger dan
50 jaar)

Succesvolle kandidaten moeten voldoen aan de volgende financiŽle criteria, zodra zij de voorlopige goedkeuringsbrief van de Dienst Vreemdelingenzaken van MaleisiŽ hebben ontvangen:
Deelnemers jonger dan 50 jaar:

  • Het openen van een depositorekening van RM 300.000

  • Na een jaar kan de deelnemers van de rekening RM 150.000 opnemen voor de van tevoren goedgekeurde uitgaven voor de aankoop van huizen, onderwijs voor kinderen in MaleisiŽ en medische kosten.

  • Een minimum bedrag van RM 150 000 uit het tweede jaar moet voor de rest van hun verblijf in MaleisiŽ op de rekening blijven staan.

Goedgekeurde deelnemers, die onroerend goed ter waarde van RM 1 miljoen in MaleisiŽ hebben gekocht, kunnen een borg van RM 150 000 op een depositorekening storten, met de voorwaarde dat de woning is betaald en in het volle bezit van alle eigenaar is.
Het bedrag mag niet worden opgenomen, totdat de deelnemer niet meer deel neemt aan het MMH2 programma.

   
BIJ AANKOMST:

(deelnemers van
50 jaar of meer)
Hebben de keuze tussen:
1) Een depositorekening openen van RM 150.000.
2) of een bewijs overleggen dat zij minimaal een bedrag van RM 10 000 aan pensioen ontvangen.
Na een jaar kan de deelnemers van de rekening RM 50.000 opnemen voor de van tevoren goedgekeurde uitgaven voor de aankoop van huizen, onderwijs voor kinderen in MaleisiŽ en medische kosten.
Een minimum bedrag van RM 100 000 uit het tweede jaar moet voor de rest van hun verblijf in MaleisiŽ op de rekening blijven staan.
   
  Goedgekeurde deelnemers, die onroerend goed gekocht hebben van RM 1 miljoen in MaleisiŽ, kunnen een borg van RM 100 000 deponeren bij een bank onder de voorwaarde dat de woning betaald is en in het volle bezit van de eigenaar is.  Dit bedrag mag niet worden opgenomen,  totdat de deelnemer niet meer neemt deel neemt aan het MMH2 programma.
   
MEDISCHE RAPPORTEN: Alle aanvragers en hun familieleden moeten een medisch rapport overleggen van een privťziekenhuis of een geregistreerde kliniek in MaleisiŽ.
   
ZIEKTEKOSTEN VERZEKERING: Goedgekeurde deelnemers en hun familieleden moeten een geldige ziektekostenverzekering afsluiten bij een Maleisische verzekeringsmaatschappij. 
Onder bepaalde omstandigheden worden uitzonderingen gemaakt voor deelnemers, die gezien hun leeftijd of medische voorgeschiedenis opgenomen zijn in een andere verzekering.
   
BORG Kandidaten moeten direct een persoonlijke borg bij aankomst overleggen.  Dit hangt af van de nationaliteit en ligt per persoon tussen de RM 200 en RM 2000.
   
PERSOONLIJKE VEILIGHEID (Sollicitie via een agentschap) Het agentschap moet toezien op de persoonlijke veiligheid van hun klanten, die werden goedgekeurd onder de MM2H programma.


CONTACT:


Malaysia My Second Home (MM2H) Centre
Ministerie van Toerisme MaleisiŽ
Level 10 Level 10
No. Nee. 2, Menara 1, Jalan P5/6 2, Menara 1, Jalan P5 / 6
Presint 5 Presint 5
62200 PUTRAJAYA 62 200 PUTRAJAYA
Tel : +603.8891.7000 Tel: +603.8891.7000
Fax : +603.8891.7100 Fax: +603.8891.7100

Bron: www.mm2h.gov.my


WELKOM
in
MALEISIň

 

 

Vertel een vriend(in) over deze site: