WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Langkawi - Excursies

 
 

Dit zijn de tien mooiste excursies, die u op het eiland Langkawi kunt maken.
Ze zijn in willekeurige volgorde. Iedereen neemt natuurlijk, die excursie, die hij/zij het leukst vindt. De excursies kunt u het gemakkelijkst maken met een huurauto. Deze zijn meestal gewoon aan de receptie van uw hotel te bespreken. Ook kunt u gewoon bij de receptie een excursie naar keuzen boeken. Ze zijn, afhankelijk van type en aanbod, ongeveer 30 - 40 Euro per dag. 
Pulau Payar  (een duik/snorkeleiland) behoort niet tot de Langkawi archipel, dus heb ik die niet vermeld. Uiteraard is dit wel een topper, die u bij elke receptie kunt boeken.

Wilt u de excursies iets uitgebreider bekijken, klik dan onderaan op "Veel meer over Langkawi". U gaat dan naar een heel uitgebreide, betrouwbare, Nederlandstalige site over het prachtige land MaleisiŽ.

 

 

 
Pulau (Island) Dayang Bunting, gelegen 17.6 km vanaf Kuah.
Dit is het tweede grootste  eiland van de Langkawi archipel.

Het eiland ligt ten zuiden van Langkawi en heeft het grootste zoetwatermeer van de archipel. Het is omgeven door beboste heuvels en het draagt de naam van Tasik Dayang Bunting (Lake of the Pregnant Maiden). Men schijnt in de vorm van de heuvels een vrouw in verwachting te kunnen zien. Volgens de legende trouwde een sprookjesprinses een  aardse prins. Hun eerste kind stierf na de geboorte. Ze was zo bedroefd, dat ze het kind in het kristalheldere water begroef. Ze zegende het water en elke vrouw die hier een bad neemt kan zwanger worden.
 
Dataran Lang of "Eagle Square", is een van de nieuwere "landmarks" van Langkawi. Het bevindt zich bij de veerboot van Kuah. Er omheen liggen mooie vijvers, bruggetjes, terrassen, twee restaurantjes en twee ferry's.  De zachte zeewind maakt dit een ideale plek om even uit te blazen en een ideale plek om te wandelen of te dineren in de koele avondlucht. De culturele shows, die hier gegeven worden maken de avond compleet. 
De hoofdattractie op dit plein is het geweldig grote beeld van een roodbruine adelaar, die in een majestueuze vlucht is afgebeeld. Eigenlijk stelt het een Brahmany Kite (een speciaal soort adelaar) voor. Volgens de lokale overlevering dankt Langkawi zijn naam aan de adelaar. Langkawi betekent "roodbruine adelaar (kite)".  
 
Telagah Tujuh (Seven Wells) liggen in het noordwesten van Pulau Langkawi. 
Telaga Tejuh (Zeven bronnen) is een geografisch wonder. Het verhaal gaat, dat toverfeeŽn naar deze watervallen kwamen om er plezier te maken en te baden. De waterval dank zijn naam ook aan de zeven natuurlijke zwembaden die het vallende water gevormd heeft. De groene omgeving, waar het oerwoud voor zorgt, geeft het geheel iets mysterieus

 

 
Gunung Raya (hoogste berg) De berg ligt 12 km van Kuah verwijderd en is Langkawi hoogste berg van ongeveer 893 meter. Het is een "must" voor natuurliefhebbers. De route, die naar de top van de berg leidt, duurt ongeveer 40 minuten en bovenop krijg je een prachtig uitzicht naar het vasteland en de eilanden ten zuiden van Thailand. Ook kun je de haven Kuah zien en de berg Mat Cincang. Langkawi's satelliet station is ligt daar precies op de top en is vaak omgeven door een mist/wolk, die de piek bedekt. 
Pulau Singa Besar is een eiland, dat tot een natuurpark is omgedoopt. 
Hier leven nog veel dieren, die je in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Je kunt er apen zien, herten, leguanen en pauwen. De dieren lopen vrij rond. Er zijn dus geen kooien. 
Verder kun je op het witte strand heerlijk picknicken. In het zeewater kun je, al snorkelend,  genieten van de onderwaterwereld
 
Zeilen kun je bijna bij elk strand wel huren., waar de zich de hotels bevinden. ook op het vasteland, tegenover Langkawi (Kedah) kun je op toeristische stranden welk een zeilboot huren. Daarnaast verhuren veel hotel kleinere zeilboten, zoals catamarans. Zoek je een grotere boot? Men kan ook een zeiljacht afhuren en zo de MaleisiŽ wateren ontdekken, of zelfs naar Singapore of Thailand varen. Zeilen, speciaal met een zeewaardig jacht is een mooie manier om de kust van MaleisiŽ te ontdekken. Voor ouderen en jongeren is dit heel erg leuk.
De eilanden Enkele dichtbij gelegen eilanden kunnen zelfs bij laagwater te voet worden bezocht. Een korte boottrip brengt je naar Gua Cherita (de grot van de legenden), waar op de muren een eeuwenoud handschrift te lezen is, dat nog steeds niet ontcijferd is.
  
 
Air Hungat Village Dit dorp ligt in de buurt van Telaga Air Hangat (Hete Bronnen) en is ongeveer 14 km van Kuah verwijderd. Dit moderne complex heeft 3 warmwater bronnen, die op een rij staan. Verder is er nog een 18 meter lange muur, waar men de legenden heeft uitgebeeld, die in deze omgeving nog voortleven. Dit alles werd met hand gebeeldhouwd. Er zijn dagelijkse demonstraties van plaatselijke handwerkslieden en er zijn culturele dansshows. Tevens zijn er winkeltjes, die lokale producten van de handwerklui verkopen. Het is een interessante plek om te bezoeken.
 
De krokodillenboerderij in Kubang Badak, ongeveer 32 km van Kuah verwijderd. 
Op de boerderij hebben ze meer dan 1000 krokodillen in verschillende soorten. Hier kun je getuige zijn van, hoe krokodillen in hun natuurlijke omgeving leven in een (gelukkig voor ons) beveiligde omgeving. 
Je kunt ook foto's maken, wanneer de krokodillen gevoerd worden.
 
Underwater World Langkawi, een aquarium met zoetwater en veel zoutwatervissen. Ook kun je het andere onderwater leven, zoals koralen, kun je hier bewonderen. Underwater World Langkawi is ook gevestigd in Pantai Cenang, waar de populaire beach resorts (Pelang Beach Resort) zijn. Er zijn meer dan 100 aquaria met verschillende afmetingen. In het grootste aquarium huizen o.a. haaien, pijlstaartroggen en groene zeeschildpadden. Als je door de 15 meter lange onderwatertunnel loopt, krijg je wonderbaarlijk zicht op de bewoners van de zee rondom Langkawi. Een bezoek aan Underwater World is gemakkelijk te combineren met Laman Padi Langkawi.
 
Laman Padi LangkawiLaman Padi Langkawi's is een van de laatste attracties, die niet gemist mogen worden. Hier kun je zien hoe rijst verbouwd wordt met al zijn bewerkingen. Het ligt in Pantai Cenang, in de nabijheid van de populaire beach resorts, zoals het bekende Pelangi Beach Resort. Het ligt op slechts enkele minuten afstand van de luchthaven. Taman Padi Langkawi laat de geschiedenis en de ontwikkeling zien van de rijst industrie. Er is o.a. een museum met gereedschappen en foto's, die de verbouw van rijst in het land laat zien. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om vanaf een dakterras nauwkeurig over de rijstvelden (padi's) te kunnen kijken. 

 

Op Langkawi kunt u kiezen uit verschillende excursies, zoals een Sunset Dinner Cruise door het schilderachtige fjord van Gudang Darat. Maar u kunt ook op excursie gaan naar Payar-eiland, het eerste Nationale onderwaterpark van MaleisiŽ. Of u kunt gezellige cruise rond de zuidelijke eilanden van Langkawi maken om dolfijnen, vliegende vissen, leguanen, adelaars, apen, herten en zelfs wilde beren te zien. Of maakt u een prachtige boottocht door de indrukwekkende Ďwetlandsí en mangrovebossen van Langkawi in een klein bootje.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Veel meer over Langakwi <klik>

WELKOM
in
MALEISIň