VISIT
MALAYSIA

 
Langkawi
-- Adelaarsplein (Eagle Square)
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan Langkawi
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden van Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand met de boot
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 De Stranden van Langkawi
Ben van Wijnen


Pantai Cenang

De stranden van Langkawi zijn legendarisch vanwege  hun ongerepte schoonheid. Ze zijn omringd door wuivende palmbomen en en lopen langzaam af in het azuurblauwe water. De golven wiegen zachtjes om dingen te vergemakkelijken en de wereld aan je voorbij te laten gaan. Alle stranden zijn openbare ruimtes en toegankelijk zijn voor het publiek. De zee vrij is van kwallen.
Hier de belangrijkste stranden:

 

Tanjung Rhu Beach

Dit is ťťn van de beste en mooiste stranden van Langkawi, Tanjung Rhu ligt ongeveer 22 km van Kuah. Het is omringd door hoge casuarina bomen. Er zijn boten te huur om mee te varen langs de eilandjes, die voor het strand liggen. Bij laag water is het mogelijk om over een zanderig stuk lopen naar de rots van het eilandje Pulau Chabang. In de omgeving zijn een aantal grotten en mangrove moerassen.
Tanjung Rhu is veilig beschut door de gebogen baai. Het water is ondiep en rustig blauw. Deze mooie afgelegen baai van wit zand wordt gestreeld door de zachte wind, die waait vanuit de Indische Oceaan.


Tanjung Rhu strand

Pantai Batu Hampar - Beach of Paved Rocks

Dit strand ligt vlakbij het Sheraton Langkawi Beach Resort. Het is een klein stuk strand, dat wordt omgeven door rotsen aan beide uiteinden. Kokosnootpalen en mangrovebomen zorgen ervoor dat het strand zijn natuurlijke omgeving behoudt en ze bieden schaduw, wanneer het te warm mocht worden.

De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>

Pantai Teluk Burau

Dit was eens het gebied van de Piped Hornbill. Hier wordt de ruige kustlijn onderbroken door een weelderige tropische vegetatie. Het ligt aan de westkust van Langkawi. Op dit gedeelte van het eiland ligt ook het vissersdorp Kuala Teriang.  Verder zijn in de directe omgeving de Telaga Tujuh Watervallen en de Padang Matsirat.

Pantai Kok

Dit strand ligt op 24.8 km afstand van Kuah, Het heeft wit zand en wuivende palmbomen. Het is ideaal om lekker te luieren, terwijl u naar de jachten en zeilboten kijkt, die zachtjes op de golven deinen tegen de azuurblauwe achtergrond van de Andaman Zee. Dit strand is ook de locatie van het Zomerpaleis van de film "Anna and the King". Het zomerpaleis is nu een populaire attractie. Zie hiervoor de aparte pagina over het Zomerpaleis.

Pantai Pasir Hitam

Tijdens het regenseizoen is het zand hier zijn meer zwart dan wit. Dit is het gevolg van tin en mineralen, die in ertslagen zitten en aanspoelen op de kust. Er is ook een oude visserssteiger, die je het gevoel geeft van "teruggaan in de tijd". Het geeft een zeer schilderachtig tafereel, dat populair is bij de lokale bevolking en toeristen.

Pantai Cenang

Dit strand ligt op18,4 km van Kuah. Het is het meest levendige strand van het eiland. Er zijn restaurants en bars voor diegenen die liever een meer levendige tempo er op nahouden van het strandleven. Er zijn ook veel leuke hotels. Tevens zijn plaatsen met chalets, die zich richten op de meer prijsbewuste toerist.
Pantai Cenang heeft een twee kilometer lang breed, poederachtig zandstrand dat langzaam afloopt in zee.
Van Pantai Cenang, kan men de afgelegen eilanden van Pulau Besar en Pulau Rebak Rebak Kecil zien en de bergketen van de Gunung Mat Cincang in het noordwesten. Een van de belangrijkste attracties op Pentai Cenang is het Langkawi Underwater World Marine. 

Pantai Datai

Het wordt gekenmerkt door rotsen aan beide uiteinden van het strand en de dichte bossen op de achtergrond, Pantai Datai loopt langzaam af in helder blauw water. Direct tegenover het strand bevindt zich het prachtige kleine eiland Pulau Anak Datai.

Pantai Teluk Yu

De naam van dit strand betekent letterlijk "Baai van haaien", maar het water is volledig rustig. Het brede zandstrand is eigenlijk een voortzetting van Pantai Pasir Hitam, maar het is vrij van de zwarte mineralen. Op dit strand is ook de Teluk Ewa Jetty, die door grotere schepen wordt gebruikt.


 Tickets voor de boot naar Langkawi reserveren

     

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite