WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Kuala Lumpur
-the Garden City of Lights-


Chinatown

Kuala Lumpur wordt  wel "the Garden City of Lights" genoemd.  Het ligt in West-MaleisiŽ, dat wel het schiereiland of Peninsular wordt genoemd. De metropool heeft zo'n 2 miljoen inwoners zonder de voorsteden meegerekend.

De naam Kuala Lumpur betekent "modderige rivier" en is gegeven door de mijnwerkers, die hier rond 1860 een nederzetting stichtten. Mijnwerkers en handelaren, op zoek naar tin, bouwden hun huizen, waar de Gombak rivier en de Klang rivier samenkomen. Tegenwoordig staat op die plek de Jame moskee.
De hoofdstad van MaleisiŽ heeft veel moderne gebouwen.
Aangezien veel reizigers slechts enkele dagen in stad blijven zal ik mij beperken tot de "highlights". Je kunt, natuurlijk niet in enkele dagen de stad volledig bekijken. Elke keer wanneer ik de stad bezoek, ontdek ik weer iets, dat de moeite van een bezoek waard is. 

Er zijn veel goede hotels in Kuala Lumpur. Ik zal u niet vermoeien met het aantal sterren, dat ze hebben, want dat kunt u gemakkelijk uit een reisgids halen. Wat echter belangrijk is, is dat uw hotel in de "Golden Triangle" ligt. Dan is men dicht bij de winkelcentra (Bukit Bintang - Imbi Plaza - Sungei Wang - Lot 10) en zijn attracties lopend te bereiken. Meestal bezoek ik de highlights in de ochtend. Dan is het nog rustig en niet zo warm. Mocht u het echter te warm vinden, neem dan een taxi.
Ik noem u enkele hotels uit de Gouden Driehoek: Park Royal, Regent, Federal, Istana, Hilton, Equatoria, Melia, Holiday Inn, Ritz-Carlton, Concorde, Capitol.

 

Een voorbeeld, hoe u de eerste dagen kunt doorbrengen:

Eerste dag
Morgen: Wanneer u met Malaysian Airlines reist, komt u zeer waarschijnlijk vroeg in de morgen aan op KLIA (Kuala Lumpur International Airport). Dit is de ultramoderne luchthaven. De rit naar de stad duurt wel 1Ĺ uur! Dit lijkt lang, maar er worden onderweg zoveel indrukken opgedaan, dat u het niet eens merkt. U arriveert dan rondom 9 uur in het hotel. Meestal kunt u direct naar uw kamer, hoewel de check-in tijd (normaliter) 12 uur is.
Nadat u de koffers hebt uitgepakt, kunt u twee dingen doen: 
1) slapen of...
2) naar het zwembad.
Hier kunt u wat relaxen en in de schaduw slapen. Let er op, dat u de gehele tijd in de schaduw blijft liggen. Wij gaan meestal lekker op ligbed bij het zwembad liggen.
Namiddag: Ga op ontdekking uit rondom uw hotel. Zit u in de Golden Triangle, ga eens naar het winkelcentrum Sungei Wang. Dan kunt u zien, wat er zoal te koop is in MaleisiŽ. Computerapparatuur kunt u het best kopen in IMBI-plaza. Deze heeft drie verdiepingen en is gelegen naast Sungei Wang.
Avond: Omstreeks half zeven neemt u de taxi naar Petaling Street. Dit is China Town. Hier kunt u genieten van alle kleine winkeltjes (marktkraampjes). Er is van alles te koop: video's, cd's, dvd's, T-shirts, riemen, leren tassen, portemonnees, sokken, horloges. 
Uiteraard moet u hier wel afdingen.'s Avonds is het gezellig druk bij deze sfeervol verlichte kraampjes.Overdag bevinden er zich geen winkeltjes op straat en is het zoals op de foto hierboven.
Ga in deze omgeving eten. Eten is geen probleem: je kunt overal eten. Alles is vertrouwd! In KL en Penang zou je zelfs water uit de kraan kunnen drinken, maar de smaak is chloorachtig. Koop maar gewoon flessen in de winkel. Niet Evian, Perrier: dat is ingevoerd en daar zit veel belasting op. Koop Maleis water!!!!
 

Tweede dag
Morgen: Wandel op uw gemak naar de Petronas Towers (zie ook de speciale site van de Petronas Towers). Deze zijn 452 meter hoog. Het is niet ver en gemakkelijk aan te lopen. 
U kunt het niet missen, want de hoogste gebouwen ter wereld torenen hoog boven de stad uit. Misschien ligt de top wel in de wolken. Onder in de Petronas Towers is een airconditioned winkelcentrum van 6 verdiepingen.
U kunt ook naar het restaurant gaan in de toren voor een mooi uitzicht.

 


Middag: Neem een taxi en bezoek de Central Market. Dit is een overdekte markt van twee verdiepingen. Hier heerst een gezellige drukte. Er is veel te zien. Eventueel kunt hier de lunch gebruiken. Vroeger was dit een "wet-market", waar men o.a. vis kon kopen. Nu ligt het accent op souveniers en andere hebbedingetjes. Haast u niet; bekijk alles rustig. 
Na uw bezoek kunt u naar de Masjid Jame moskee. Deze is op loopafstand. Verder ligt er  in deze omgeving het Gerechtsgebouw en de  Selangor Club (cricket-veld). Neem veel foto's en laat ze in MaleisiŽ ontwikkelen!
Avond: Deze avond kiest u voor een avondeten bij ťťn van de vele hawker stalletjes in Jalan Alor. Deze straat (Jalan) bevindt zich tegenover Bukit Bintang Plaza. Loop de straat bij KFC in en neem de tweede straat links, alhoewel het de eerste straat lijkt. Maak er een gezellige, culinaire avond van. Geniet met volle teugen van het diverse eten en drinken, wat aangeboden wordt. 
Daarna kunt u nog wat winkelen of u kunt weer naar China Town.


Central Market

Derde dag
Morgen: Neem een taxi naar de Batu Caves (zie de speciale site van de Batu Caves). Overigens moet u niet aarzelen om het openbaar vervoer te nemen in MaleisiŽ. Het is goedkoop en het reist ook snel. Bij de Batu Caves wacht u een hele klim naar boven (272 treden). Beneden, aan de voet van die lange trap, ziet u (waarschijnlijk) de eerste apen van MaleisiŽ. De grot die u boven te zien krijgt, is spectaculair. Eťn keer per jaar houden de Hindoes hier het Thaipusam feest, waar men veel aan zelfkastijding doet om gunsten van de goden af te dwingen.
Middag: Ga 's middags naar de telecommunicatietoren: KL-tower. Hier heb je bovenin een mooi uitzicht over de stad. U kunt hier zelf een afbeelding van de Euromast vinden tussen de afbeeldingen van de hoogste gebouwen ter wereld. De KL-tower is met zijn 421 meter hoger dan de Petronas Towers, want deze telecommunicatietoren is op een heuvel gebouwd!
Avond: Na het eten (Jalan Alor?) of ergens anders, kunt u naar ťťn van de gezellige winkelcentra in KL. of ga naar Petaling Street. 

Tijdens uw reis door MaleisiŽ mag een bezoek aan Kuala Lumpur niet ontbreken. Kuala Lumpur heeft een zeer vriendelijke bevolking en de veel bezienswaardigheden zoals de beroemde Twin Towers, het Sultan Abdul Samad gebouw, en de centrale markt.  Van Verre organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ Reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.