WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Kuala Lumpur

De hoofdstad Kuala Lumpur ligt midden tussen het noorden en zuiden in, dichtbij de zee, aan de westkust van het schiereiland MaleisiŽ. Er liggen slechts 35 km tussen Kuala Lumpur en de Straat van Malacca. 
Pas in het jaar 1857 kwam een groep tinzoekers onder leiding van de Maleisische  radja Abdullah in de streek, waar de rivieren Gombak en Klang samen komen. Dat is het tijdstip, dat de stad ontstond, waarvan de vrije vertaling "modderige riviermonding" is. Vanaf dat tijdstip af groeide de stad gestaag. Met de tin kwam de welstand en het eenvoudige kamp groeide in de loop der jaren uit tot een wereldstad. 
Die tijden zijn niet vergeten en de herinneringen aan deze tijd zijn nog overal zichtbaar. Onder invloed van de Britten ontstond in het 1896 de federatie van MaleisiŽ, waarin zich de toenmalige Maleisische sultanaten verenigden en dus zodoende Kuala Lumpur tot hun eerste hoofdstad maakten. De Britten verplaatsten ook hun gehele administratie naar deze stad en daardoor profiteerde Kuala Lumpur op vele manieren: er werd een stratennet aangelegd en openbare gebouwen gevestigd, die door hun gracieuze architectuur nu nog tot de mooiste attracties van Kuala Lumpur behoren.

 

Toen de MaleisiŽrs in 1957 hun onafhankelijkheid opeisten, maakten ze Kuala Lumpur tot hun hoofdstad. Maar pas in 1972 werd het een zelfstandige stad, want het was sinds 1887 tegelijkertijd ook hoofdstad van Selangor, op wiens gebied ze dan ook lag. Pas op 1 februari 1974 werd het bij wet tot een apart deelstaat territorium gemaakt en kreeg het zijn eigen bestuur. 
De schone, mooie stad Kuala Lumpur, wiens straten het bomen omzoomd is, zijn parken en bloemenperken, wordt bij avond een verlichte  sprookjesstad, zodat deze stad met recht de bijnaam draag: "tuinstad van de lichtjes". 
Dankzij haar strategische positie in de regio van Zuidoost AziŽ, is Kuala Lumpur tot een belangrijk internationaal handels- en zakencentr
Kuala Lumpurum uitgegroeid. 
De stad  is het middelpunt van een veel omvattend verkeerssysteem geworden. Meer dan 30 luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld vliegen op de moderne luchthaven Kuala Lumpur International Airport (KLIA) in Sepang aan, die begin 1998 in bedrijf werd genomen. Daarnaast is er ook nog een tweede, kleinere luchthaven: de Sultan Abdul Aziz Shah Airport, die echter door de opening van KLIA aan belangrijkheid verloren heeft.
Van Kuala Lumpur heeft met zijn spoor- en wegennetverbinding een snelle toegang tot de andere delen van het land. Binnen de stad rijden de bussen, minibussen en taxi's op regelmatige tijden. Er werd bovendien een spoorlijn geopend, die de metropool met zijn voorsteden verbindt. Dit openbare verkeerssysteem werd met het in bedrijf nemen van de LRT "Light Rail Transit" verder uitgebreid. 
Kuala Lumpur is bovendien verbonden met de grootste zeehaven van het land: Port Klang. 


Bezienswaardigheden
Malaysia Tourist Info Complex (MATIC)
Dit bezoekje loont zich altijd, want hier krijg je een snel en compleet overzicht op dat, wat MaleisiŽ de bezoekers te bieden heeft. Audio- en visueelmateriaal is over elke deelstaat beschikbaar en vergemakkelijkt de planning en het ten uitvoer brengen je reis. Hier kun je zelfs trips boeken, een sightseeing tour met een trishaw door de binnenstad van Kuala Lumpur bespreken, geld wisselen, vliegtickets of buskaartjes voor alle deelstaten van MaleisiŽ kopen! Een telecomcenter is eveneens beschikbaar met een telefoon, fax en telex.
In de zijvleugel van het complex bevindt zich ook een restaurant, waar de bezoekers hun eerste ervaringen met de locale keuken kunnen uitwisselen. Er zijn bovendien dagelijks nog folklore shows. 

 

De centrale markt
Dat was 50 jaar geleden de grootste markt van de stad, waar de inwoners al hun levensmiddelen kochten - een voorbeeld van een heel, typisch Aziatische "Wet Market". Er volgde een zeer kostbare restauratie en renovatie en is nu een cultuurcentrum met een groot aanbod en is ook een waar koopparadijs voor kunsthandwerken van alle soorten van lokale kunst en antiquariaten, zelfs voor design mode enz. De markt kreeg zelfs 1987, 1988 en 1992 de begeerde toeristenprijs "Malaysia Golden Award" voor bijzondere prestaties in de bevordering van het toerisme. Voor de uitstekende restauratie kreeg de Centrale Markt al in  1953 de belangrijke "Coronation Architecture Design Award" uitgereikt.
In de "Central Market" zijn er naast de winkeltjes en restaurantjes ook nog andere mogelijkheden: batikkunstenaars, portretschilders, waarzeggers, glasblazers en ook leerlingen van kunstacademies tonen hier hun werk. Er is een grote keuze aan typische souvenirs.

Het onafhankelijkheidsplein
Kuala LumpurDe Dataran Merdeka, zoals het grote plein in het midden van Kuala Lumpur heet, is een belangrijk historisch punt voor elke MaleisiŽr. Hier werd op 31 augustus 1957 de Britse vlag naar beneden gehaalden de vlag van MaleisiŽ gehesen. Precies op de plek, waar nu de hoogste vlaggenmast van de wereld staat (100 meter). Het hele plein was vroeger de plek, waar  de sportvelden van de Selangor Clubs lagen. Het clubhuis werd in 1910 in tudorstijl gebouwd en staat nog steeds goed gerestaureerd aan de rand van het plein. Niet ver hier vandaan is ook de honderd jaar oude Maria kathedraal met een neogotische stijl. Ook de stadsbibliotheek "Memorial Library" ligt centraal,een gebouw van rond de vorige eeuwwisseling. Onder het plein bevindt zich het ondergrondse Plaza-Putra-complex met restaurants en met vrijetijds- en amusementsmogelijkheden. Het Putra Indoor Golf Center is dan ook hier te vinden. Een echte attractie met de enige Par-T Golf (Computersimulatie) van de stad.

Het Sultan Abdul Samad gebouw
Kuala LumpurTegenover het onafhankelijkheidsplein ligt het Sultan Abdul Samad gebouw met moorse stijlelementen, glanzende koperen koepels en een meer dan 100 meter hoge klokkentoren. 
Het gebouw werd door de architecten Norman en Bidwell ontworpen. Het werd in 1897, na meer dan 2 jaar bouwen, opgeleverd. Het was lange tijd de zetel van de administratie van de Britten, daarna heeft  het voor verschillende regeringsinstellingen dienst gedaan.
Enkele jaren geleden trok de Maleisische rechterlijke macht erin en ook het textielmuseum.

Het spoorwegstation van Kuala Lumpur
Het centraal station van Kuala Lumpur  werd in 1910 ook in de Moorse stijl gebouwd. De Britise architect A. B. Hubbock, die rond de vorige eeuwwisseling zeer bekend was, lukt het om de indruk van een paleis op te roepen..  Ter gelegenheid van de renovatie werd in 1986 het station grondig gemoderniseerd, met een airconditioning uitgerust en ook nog met een toeristeninformatie. Precies tegenover het centraal station ligt het administratiegebouw van de Maleisische Spoorwegen "KTM", dat eveneens het bekijken waard is, omdat het een nieuw moorse bouwstijl heeft en ook van rond de vorige eeuwwisseling is. .
 

De Nationale Kunstgalerij
De Nationale Kunstgalerij van MaleisiŽ ligt aan ťťn van de grootste straten van Kuala Lumpur, aan de bekende Jalan Hishamuddin, en bijna tegenover het centraal station. Het gebouw werd in1932 als Hotel onder de naam "Majestic" gebouwd en is pas na de onafhankelijkheid van het land als museum aangewezen. Hier worden werken met veel stijlsoorten ten toongesteld van binnenlandse kunstenaars. Tevens is er een tentoonstelling geopend met werken van nationale en internationale  beeldende kunstenaars. De entree is gratis en de galerij is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Vrijdag is het altijd gesloten van 12.45 uur tot 14.45 uur.
Tijdens uw reis door MaleisiŽ mag een bezoek aan Kuala Lumpur niet ontbreken. Kuala Lumpur heeft een zeer vriendelijke bevolking en de veel bezienswaardigheden zoals de beroemde Twin Towers, het Sultan Abdul Samad gebouw, en de centrale markt.  Van Verre organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

De nationale moskee
De nationale moskee van MaleisiŽ bevindt zich in de buurt van het centraal stationen is door zijn gevouwen dak en herkenbaar gezicht in de binnenstad. De moskee kan ook bezocht worden, maar de bezoekers moeten zich natuurlijk aan de traditionele regels houden: schoenen uittrekken, gepaste kleding, bezoeksters mogen slechts in de afdeling van de vrouwen. Speciale kleding kan bij de ingang worden geleend, als dit nodig mocht zijn.

Het Islamitisch centrum
Bij de nationale moskee bevindt zich ook het Islamitisch geloofscentrum: Pusat Islam". Het gebouw heeft een bouwstijl, dat een mix is tussen kubisme en Islamitische invloeden. Het centrum dient voor de beoefening van het geloof, de gebruiken, de traditionele en culturele grondbeginselen van deze leidende wereldgodsdienst. Regelmatig zijn hier ook nationale en internationale tentoonstellingen te zien, waarvan de thema's steeds uit het geloof van de Islam komt. 

Kuala LumpurHet nationale museum
Het nationale museum van MaleisiŽ ligt op een kleine heuvel aan de Jalan Travers en het is niet ver van het stadscentrum verwijderd. Het museum werd spoedig na de onafhankelijkheid in de stijl van een Maleisisch paleis gebouwd.  Aan de buitenkant bevinden zich tweereusachtige mozaÔeken, die scŤnes uit de geschiedenis laten zien en zodoende het bewogen verleden van het land vasthouden. Het museum heeft diverse afdelingen: 

 • De historische Galerij geeft een overzicht op de historische periode

 • De metaal een muziek galerij laat vele objecten zien van huishoudelijke ceremoniŽle gereedschappen tot wapens en muziekinstrumenten.

 • De cultuurgalerij beschikt over veel voorwerpen over de cultuur van de bevolking; zij alledaagse leven van vroeger zien tot aan de gebruiken bij belangrijke ceremonieŽn.  De traditionele Maleisische bruiloft is levendig tentoongesteld, de ceremonie van de besnijdenis van een adellijke zoon en scŤnes uit het leven van de Chinezen in MaleisiŽ is te zien.  

Verder zijn er nog:
 • een nationale sportgalerij

 • een galerij met natuurverhalen

 • en op een open terrein spoorbanen, vliegtuigen, vaartuigen, oeroud geschut en sculpturen..

Het Nationale museum organiseert regelmatig grote tentoonstellingen, die bezig houden met sociale thema's, die een groot gebied bestrijken. Het Nationale museum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur. 

Het nationale planetarium
Het venster naar de sterren van Kuala Lumpur ligt op een kleine heuvel midden in de "Lake Gardens". Er is een centrum voor de bestudering van het wereldruim en maakt deel uit van het nationale programma om een wetenschappelijk en technologische maatschappij op te bouwen. 
Films over het heelal en over alles wat daarmee te maken heeft, kan men hier bekijken. Men heeft hier een 14" telescoop  en hier zijn dan ook alle apparaten om het heelal te kunnen bekijken. Het planetarium is slechts van woensdag tot zondag geopend. 

De "Lake Gardens" van Kuala Lumpur
De "Taman Tasik Perdana", zoals dit park ,dat bijna in de binnenstad van Kuala Lumpur ligt, genoemd wordt, stamt eigenlijk uit het jaar 18880.  Dit park , dat bij alle stadsbewoners zeer geliefd is en ongeveer 91,6 hectare groot is, heeft in het midden een kunstmatig meer. Tot het weelderige groen van het park behoren natuurlijk bloeiende struiken en bloemen en wordt door hoge, schaduwrijke bomen overspannen. Hier is van alles voor een familie te vinden: kinderspeelplaatsen, paden voor joggers, vele plekjes om uit te rusten,  mogelijkheden tot sporten en natuurlijk gelegenheid om op het meer te peddelen. Direct aan het park ligt een klein dal, waar de Paggung Anniversary elk jaar vele bezoekers trekt.  Het is een feest met veel muziek  en vele culturele opvoeringen. 

Maar er zijn nog meer interessante bezienswaardigheden in het "Taman Tasik Perdana":

 • De orchideeŽntuin 
  Dat is een bijna ťťn hectare grote monstertentoonstelling, waar men 3000 verschillende orchideeŽn kan bekijken, waarvan er ongeveer 800 in MaleisiŽ voor komen. In het weekend kunnen de bezoekers hier ook de bloeiende kostbaarheden kopen. Geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

 • De Hibiscustuin
  Deze tuin is een uniek bloeiend wonder. Meer dan 2200 verschillende hibiscusplantem zijn hier op een terrasvormig terrein te bewonderen. 

 • Het vlinderpark
  Deze is het tehuis van 6000 vlinders, waarvan er 120 levende soorten in MaleisiŽ voor komen. Het park wil de natuurlijke leefomgeving van de vlinders nabootsen; met bijna 15.000 planten wordt hier de atmosfeer van het regenwoud geschapen. Doordeweeks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

 • Het vogelpark
  Deze speciale vogeldierentuin is de grootste van Zuidoost AziŽ. Meer dan 5000 vogels uit 100 verschillende soorten leven hier. Het vogelpark is dagelijks open van 9.00 uur tot 18.000 uur en op feestdagen is het gesloten.

 • Het hertenpark
  Deze ligt verstopt in een golvend, breed dal niet ver van de fontein aan het einde van de "Lake Gardens".
  Hier leven kleine groepen muskusherten, dat de kleinste hoefdieren uit het dierenrijk zijn. Door hun slimheid en vele verhalen zijn ze vereeuwigd. Het terrein is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Midden in de "Taman Tasik Perdana" bevindt zich ook het Nationale Monument van het land, dat is een heldenscŤne uit de wereldoorlog laat zien en tot de grootste alleenstaande beeldengroepen van de wereld behoort. In de buurt van dit monument liggen de ASEAN-tuinen, maar ook een standbeeld van de onvergetelijke tweede minister-president van MaleisiŽ Tun Abdul Razak.

Het onderzoeksinstituut van MaleisiŽ (FRIM)
Vroeger bevonden zich hier de tinmijnen, dat daarna met hoge kosten weer tot een natuurgebied werden gemaakt. Tegenwoordig dient het 600 hectare grote terrein als onderzoeksgebied. Hier wordt met allerlei soorten planten geŽxperimenteerd om hun nut en voorwaarden om te groeien en te bloeien in de tropenwouden vast te stellen, maar ook om die kennis bij andere teeltdoelen te kunnen gebruiken. Het instituut ligt bij het plaatsje Kepong, ongeveer 16 km ten noordwesten van Kuala Lumpur. Hier is ook een "leerpad", kleine riviertjes en watervalletjes en een herbarium. Er is zelfs een boekdrukkerij en een onderzoeksmuseum.  Voor het publiek is dit instituut normaliter niet open. Bezoekers moeten zich dan ook schriftelijk of telefonisch melden bij:
Public Realtions Officer
Forest Research Institute of Malaysia
Locked Bag 210, Jalan FRI Kepong
52109 Kepong/K.L./Malaysia
Tel.: 03-6342633 Fax: 03-3667753


De Nationale dierentuin en het Aquarium
Het duurt slechts 20 minuten met de auto vanuit de binnenstad van Kuala Lumpur om de grootste nationale dierentuin van MaleisiŽ te bereiken. Meer dan 200 diersoorten leven hier. het dierenbestand van zijn vogels en reptielen is door zijn verscheidenheid zeer het bekijken waard. In  het nabij gelegen aquarium leven meer dan 80 soorten zeevissen als ook zoetwatervissen. Dagelijks open van 9.00 uur tot 18.00 uur..


Het Parlement
Kuala LumpurHet parlement verheft zich boven de  "Lake Gardens"en werd in 1962 gebouwd en van hieruit heb je een fantastisch uitzicht over de mooie "Lake Gardens" en zijn omgeving.  Boven de pilaren ,die drie verdiepingen hoog zijn, verheft zich het Hogerhuis met 18 etages, waarin zich alle instellingen van het parlement zich bevinden: de vergaderzalen voor de beide Kamers, de grote hal, de bibliotheek, de kantoren en alles wat er nog bij hoort. Ook in MaleisiŽ zijn de zittingen van het parlement meestal openbaar. Bezoekers moeten zich melden en de kleding voorschriften en het protocol in acht nemen. 

Het Hotel Carcosa Seri Negara
De voormalige residentie van de Britse gouverneur en hoogcommissaris in MaleisiŽ ligt op een heuvel, die uitkijkt over de "Lake Gardens"en is tegenwoordig ťťn meest luxueuze First-Class-Hotels in in Zuidoost Azi
Ž. 

De Jamek Moskee
Kuala LumpurIn de binnenstad, aan de Jalan Tun Perak en dicht in de buurt van het Dataran Merdeka, het plein van de Onafhankelijkheid, ligt de prachtige, kleine "Masjid Jamek", precies op de plek, waar de eerste kolonisten hun nederzetting stichtten. Het is, waar de Gombak en de Klang samenstromen. Het is de plek, dat de geboorteplaats van Kuala Lumpur is.
De moskee is pas in 1910 gebouwd en ze is een zeer markant, godsdienstig bouwwerk, een kleinood voor de inwoners van de hoofdstad. De bouwmeester was wederom Arthur Benison Hubbard, die grote interesse had in oriŽntaalse bouwwerken en bouwstijlen. Hij heeft zich hier door de Indische Mogulstijl laten beÔnvloeden. Als beambte in Britse dienst was voor alle openbare gebouwen verantwoordelijk en dus ook voor de bouwplannen in Kuala Lumpur.
  

De Sri Mahamariaman Tempel
Dit is de mooiste Hindoetempel van heel MaleisiŽ en hij staat  in de Jalan Bandar, inde buurt van het centrum en werd in 1873 gebouwd. De tot in de kleinste detail uitgewerkte versieringen en ornamenten zijn heel fijntjes gesneden, daarna met goud ingelegd en met veel tijdrovend werk vervaardigd. Er werd gebruik gemaakt van vele edele materialen, die zelfs uit ItaliŽ en Spanje werden gehaald.  De tempel geniet niet alleen bij Hindoes in MaleisiŽ hoge waardering. In deze tempel is ook de reusachtige processiewagen te zien, waarop het godenbeeld wordt geplaatst bij de het jaarlijkse Thaipusam-festival.


Kuala LumpurHet Dayabumi complex
Deze moderne flat beheerst sinds zijn oplevering, het stadsbeeld van Kuala Lumpur.  Zijn moorse  en byzantijnse elementen zijn een zeer goed gelukt. Het is voorbeeld van een decoratieve verbinding van de modernste technologie met de vele fascinerende segmenten van vroegere oriŽntaalse culturen. Het Dayabumi complex is een prominent adres in Kuala Lumpur voor gerenommeerde firma's. Hier bevindt zich een winkelgalerij, City Point en het hoofdpostkantoor


Het geldmuseum van de Maybank
De Maleisische Staatsbank, afgekort Maybank genoemd, heeft zich om de geschiedenis van geld zeer verdienstelijk gemaakt en in de eigen bank ,op de parterre van deze firma,  een klein geldmuseum opgericht.  Het is tijdens bankuren geopend en vele numismatische schatten uit de aanvang van het geldverkeer tot het tegenwoordige monetaire systeem worden voortdurend tentoongesteld.


zeevaartmuseum van de MISC
De Maleisische International Shipping Corporation, afgekort MISC, heeft voortbordurend op hun kleine bedrijfsmuseum een heel interessant museum opgebouwd, dat overwegend het thema "zeevracht" in vele toonaarden behandelt. Sinds dat de onderneming werd opgericht in 1968, werd alles verzameld, wat voor dit thema belangrijk was. Het museum ligt bij de ingang van het MISC-gebouw inde Jalan Conlay en de toegang is gratis.
Het museum werd 1992 geopend en geeft op 1300 km2 een goede kijk op het zeetransportwezen. Het is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 14.15 uur. Zon- en feestdagen gesloten. .

Kuala Lumpur
Het paleis van de koning "Istana Negara"
De  residentie van onze koning, Yang-Di-Pertuan Agong, ligt op een kleine, groene heuvel aan de Jalan Istana. Het park is zeker het bekijken waard en wordt bij bepaalde feestelijke gebeurtenissen fantastisch versierd. 


De Nationale bibliotheek
Het markante gebouw ligt aan de Jalan Tun Razak in een klein, bloeiend park. Karakteristiek voor het gebouw van de Nationale bibliotheek van Maleisie is het blauwe dak, dat aan de "Tengkolok", de Maleisische hoofddeksel en de Songket doet denken de binnenlandse, rijkversierde brokaat. Pas in 1992 werd de bibliotheek geopend. Op zeven etages zin alle boeken te vinden, inclusief een compleet bestand van alle Maleisische publicaties.  Een speciale afdeling bewaart alle boeken, die door Maleisische auteurs zijn geschreven over het land zŤlf.  Vergelijkingsmateriaal, een mutimedia-collectie en oude manuscripten zijn voor iedereen toegankelijk, evenals een moderne kopieermachine. Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Petronas Twin Towers
De Petronas Twin Towers, behoren tot de hoogste torens van de wereld. Ze steken met hun 88 verdiepingen 452 meter boven de Skyline van Kuala Lumpur uit.  Dit architectonische wonder, welke geÔnspireerd werd door de vijf pijlers van de Islam, is het centrum van het ultra moderne Kuala Lumpur. De torens herbergen het  Petronas Filharmonisch orkest, als ook de Petronas Performing Arts Group. Mert wat geluk kan men met de lift tot de brug komen, die de beide toren met elkaar verbindt. Er is echter een beperking van het aantal personen, dat naar boven mag. Nadere gegevens krijgt u bij binnenkomst van de Twin-Towers.


Textiel Museum
Kuala LumpurHet textiel museum is gevestigd in het Sultan Abdul Samad gebouw en laat een interessante keuze aan Maleisische stoffen zien uit verschillende deelstaten.  Het textielmuseum werd opgericht om de oude tradities van dit handwerk te bewaren.  De bezoekers krijgt belangrijke informatie over het gebruik, de creativiteit als ook de buitenlandse invloeden die op de samenstelling van de stoffen betrekking hebben. De tentoon gestelde stukken geven de bezoekers een indruk over de wijze van batikdrukken en laten het weven van songket en pua zien. Bovendien krijgt men informatie over Batik Pelangi,hoe het door de MaleisiŽrs in de 18e en 19e eeuw vervaardig werd. Verder zijn er Kain Dastar, een inlandse stof van de Lanun en Bejau-stammen te zien, als ook Pua Kumbu, een begeerde stof van de Iban op Sarawak. 
Dagelijks geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur en de toegang is gratis
.

Het Tunku Abdul Rahman Putra Monument
Dit monument aan de Jalan Dato Onn werd opgericht als herinnering aan de eerste premier van MaleisiŽ: Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, die ook als Maleisisch "Vader van de Onafhankelijkheid" bekend is. Het bevindt zich in een ruim opgezet complex, dat uit drie gebouwen bestaat en geeft de bezoeker een indruk in de levenswijze en politieke loopbaan van de toenmalige premierminister, die ook de huidige generatie nog inspiratie geeft.
 

De "Kuala Lumpur Tower"
Kuala LumpurKuala LumpurDeze moderne 421 Meter hoge betontoren, die pas in augustus 1996 geopend werd, is de hoogste in zijn soort in  AziŽ en geeft de skyline van Kuala Lumpur een buitengewone aanblik. Bezoekers kunnen in het bovenste gedeelte van de toren of van het uitzichtplatform of bij een diner in het ronddraaiende restaurant, van het mooie panorama over de gehele Klang-vallei genieten.  Naast zijn rol als toeristenattractie dient de zendtoren natuurlijk voor de telecommunicatie, als ook voor televisie- en radioverbindingen. 

 

 

 

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering