WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 Landkaart KelantanKelantan is de meest noordelijke deelstaat aan de oostkust van het schiereiland. Het heeft een landoppervlakte van 14.931 km2. Rustieke dorpjes liggen te midden van de rijstvelden. Zelfs de kampongs wekken de indruk dat de tijd hier stil is blijven staan. Tijd is van geen betekenis in Kelantan, waarvan de geschiedenis voor onze jaartelling begint. 
Alle Chinese documenten wijzen op het bestaan van een staat in het donkere verleden, die zelfs verbindingen had met het Middenrijk. Kelantan stond in die tijd bekend als het land "Ho Lo Tan ".
KelantanVeel cultuur en traditie is hier levendig gehouden. Je kunt nog meemaken dat, wanneer de mensen hun grote, bontgekleurde drakenvliegers oplaten, hun zware tollen laten brommen, of Silat, de nationale vechtsport beoefenen. KelantanBij Wayang Kulit kun je het schaduwspel bekijken, of naar een vogelwedstrijd gaan, waar de Merbuk op commando fluit. Waar het leven vol tradities is, daar bloeit ook de kunstnijverheid:
batik, songket (brokaat), zilverambachten en vlechtwerken uit Mengkuan in Kelantan zijn  bijzonder mooi. 
Het is een deelstaat, dat in het achterland nog met ongerepte regenwouden bedekt is. Een deel daarvan behoort tot Taman Negara, ons grootste Nationale Park. 
 

 

Bezienswaardigheden

Het cultuurcentrum
Kelantan
   
Voor de bezoekers aan Kota Bharu is een bezoekje aan het cultuurcentrum een "must", want hier kan men de traditionele kunsten zien en de daarbij behorende kunstnijverheid. Hier kunt u zien hoe de drakenvliegers opstijgen, de tollen draaien, hoe de trommels gestemd en bespeelt worden, hoe de zelfverdedigingskunst "Silat" beoefent wordt en hoe de figuren bij het Wayang Kulit-spel bewegen.
Het centrum ligt aan de Jalan Mahmood, in de buurt van het Perdana Hotel en is dagelijks van februari tot oktober geopend. In de vastenmaand Ramadan is het echter gesloten.

De Buluh Kubu Centralmarket
KelantanJe kunt Kota Bahru niet verlaten, zonder een bezoek te hebben gebracht aan deze markt. Nergens kom je zo'n grote makrt met  verscheidenheid aan bonte kleuren tegen. Het is een feest voor iedere fotograaf en veel thema's met foto's van deze markt hebben  al een prijs gewonnen. Hier kun je ook alles uitproberen: gegrilde, kruidige kip eten, een schaal van Kelantan zilver kopen, of naar de marktvrouwen kijken. Bezoek de markt wel in de ochtend of in de voormiddag, want na de lunch volgt de gebruikelijk lange middagpauze.

Het koninklijk museum voor volkenkunde
Dit kleine, maar goed ge´nformeerde deelstaatmuseum bevindt zich tegenwoordig in een oud paleis, de Istana Jahar.  Dit museum heeft Sultan Muhamad de Tweede van Kelantan in het jaar 1887 voor zijn neef Long Kundur laten bouwen. De fijne, tot in de kleinste details uitgewerkte houtsnijwerken van dit gebouw zijn een mooi voorbeeld van vakmanschap en stijlkennis van de werklui van Kelantan. Oude foto's, documenten, de tentoonstelling over de ontwikkeling van het land neemt de bezoeker zeker in de ban. 

De moskee van Kampung Laut
De moskee in het plaatsje Nilam Puri is de oudste in MaleisiŰ, als de informatie en overlevering van de verhalen mag geloven.
Oorspronkelijk stond deze in het dorp Kampung Laut, maar ze werd daar stukje bij beetje gedemonteerd, omdat het rijzende water van de naburige rivier zich langzaam op de grondmuren stortte.
Vervolgens werd de moskee, zonder gebruik van ÚÚn spijker, op de huidige plaats weer in originele staat opgebouwd.

Het plein van de onafhankelijkheid
Eens stond het paradeplein in de stad bekend als de Padang Kelupang: Ook Kota Bharu heeft zijn grote Dataran Merdeka, zijn plein van de onafhankelijkheid ter herinnering aan 31 augustus 1957.  

De Wat Photivihan van Jambu
Niet ver ten noorden van Kota Bharu, bij het dorpje Jambu bevindt zich een schrijn met, naar men zegt,  de grootste liggende Boeddha in Zuidoost AziŰ. 

Het strand van Cahaya Bulan
KelantanDit uitgestrekte zandstrand ligt ongeveer 10 km ten noorden van Kota Bahru. De Casuarina bomen staan dicht bij het strand en het is een geliefde en veel bezochte picknick- en recreatieplaats voor de bewoners. Hier kun je zelfs comfortabele strandbungalows huren. Op de weg naar Pantai Cahaya Bulan, zoals het strand hier heet, moet je zeker bij ÚÚn van de vele handwerkbedrijfjes stoppen. Je kunt hier mooie artikelen kopen voor een gunstige prijs: batik, songket, of koper. Je kunt, als je wilt, ook een vlieger als souvenir meenemen naar huis.

Het strand van Desar Sabak
Dit is in deze streek het historische strand van MaleisiŰ, want hier landden in het jaar 1941 de Japanners.  Zij bezetten toen het land, voor ze op weg gingen om Singapore te veroveren. Dit strand ligt ongeveer 13 km van Kota Bahru verwijderd

Het Iriama strand
Het mooie strand van de melodietjes, zoals de vertaling luidt, ligt 25 km ten zuiden van Kota Bahru en geldt als het mooiste van deze deelstaat. 

Het strand van Dalam Rhu
Dit strand heet in Kelantan ook wel Pantai Bisikan Bayu. Dat betekent "strand van de zacht fluisterende bries". Palmbomen en Casuarina's omzomen het strand en geven schaduw en koelte. Het water is helder en het warme, witte zand nodigt uit tot heerlijk niets doen. 

Gunung Stong, de berg Stong
De hoogste berg van Kelantan is de  Gunung Stong, die 1422 meter hoog is. Je ziet hem van verre, als een grote brok steen. Bij de berg ligt een grot, de Gua Ikan, die "visgrot"  genoemd wordt. De naam is afgeleid van een eenzaam stuk rots in de buurt, dat er uitziet als een vis. In de grot houdt men nog steeds ontdekkingstochten, want nog steeds gaat gaat hier het gerucht rond, dat in de tijd van Japanse bezetting, iemand hier een grote hoeveelheid goud heeft verborgen
.Zie ook: Hotels in Kelantan


 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering


WELKOM
in
MALEISI╦