WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 


Sibu Island (Johor)

Landkaart JohorJohor,de zuidelijkste deelstaat van MaleisiŽ, is met z'n 18.941 km2 nummer drie, wat landoppervlakte betreft. De economie bestaat uit een goede combinatie van landbouw, industrie, handel en toerisme. Johor behoort tot een van de meest ontwikkelde gebieden van MaleisiŽ. Bij de landbouwproducten neemt het een leidende rol in bij de productie van palmolie, rubber en de teelt van ananas. De reiziger valt hier de uitgestrekte plantages op.

Johor
Johor Bahru, de hoofdstad van deze staat, ligt tegenover Singapore en is met deze stadstaat door een "Causeway" verbonden, waarover een autoweg gaat en een spoorlijn, die tot in de City van Singapore komt.


Bezienswaardigheden

JohorHet Sultan Ibrahim Gebouw
Het Regeringspaleis van Johor Bahru ligt op de heuvel Timbalan  boven de stad. Het paleis is in 1940 gebouwd en is een van markantste gebouwen van de stad. In dit gebouw zetelt een onderdeel  van de deelstaatregering.

De Residentie Bukit Serene
Het architectonisch goed onderhouden paleis van de Sultan van Johor ligt temidden van prachtig verzorgde parken en tuinen. De opvallende toren van het paleis is, ondanks zijn hoogte van 32 meter, een bouwwerk in de stad, dat direct opvalt. Het paleis werd pas in 1933 gebouwd en is de zetel van de regerende heerser.

JohorDe Sultan Abu Bakar Moskee
Eveneens op een kleine heuvel in de buurt van het grote paleis van de sultan ligt de staatsmoskee van Johor, die tot de mooiste van het hele land behoort. Deze moskee  werd in het jaar 1900 (na acht jaar bouwen) ingewijd en biedt plaats aan ongeveer 2000 gelovigen. 

Het Sultan Abu Bakar museum
Het museum van Johor Bahru werd door de  toentertijd heersende familie ingericht, maar het wordt niet alleen daarom tot de mooiste en rijkste musea van het land gerekend.  Naast de ambiance van alle vertrekken, zijn er veel historische en politieke archiefstukken te zien. Veel van het tentoongestelde komt uit het verleden en is van onschatbare waarde.

 

Johor Lama
De historisch ervaren bezoeker zal dit kleine "nest" ook zeker interessant vinden. De ongeveer 30 km van Johor Bahru gelegen plaats was tot het jaar 1587 de residentie van het koninkrijk van Johor en een pijnlijke doorn in het oog van de Portugezen. Ze vielen dan ook in datzelfde jaar met 500 man en 3 galjoenen de stad en de vesting aan, waarbij beide met de grond gelijk werden gemaakt.. Het koninkrijk Johor is deze slag niet meer te boven gekomen. Johor Lama werd ook niet meer opgebouwd..

JohorDe watervallen van Kota Tinggi
In het noordoosten van Johor Bahru ligt de Gunung Muntahak, de berg Muntahak, die 620 meter hoog is, waar vanaf de rotsen de pittoreske waterval van Kota Tinggi naar beneden stort. Het water valt meer dan 32 meter naar beneden en het is daardoor een "koel"  uitstapje en een geliefd oord voor de Maleisische bewoners en hun gasten. In de omgeving kun je er bungalows huren en er is zelfs een camping met sanitaire voorzieningen. 

Het stadje Muar
JohorDit kleine landelijke stadje ligt precies halverwege Kuala Lumpur en Johor Bahru en is een geliefde stopplaats voor alle automobilisten. De ligging van dit plaatsje heeft ook een aantrekkingskracht op toeristen. Het plaatsje heeft niet alleen een kleine golfcourse met uitzicht op zee, maar er zijn ook zeer goede sea-food restaurants. De specialiteit "oesters met roerei" klinkt simpel, maar je zou  het eens moeten proberen. Doe het bij voorkeur 's avonds en geniet dan van de onvergetelijke mooie zonsondergang. De "Ghazal" muziek komt uit Muar en ook de bekende dans "Kuda Kepang".
Wie wat meer het avontuur zoekt, kan de Gunung Ledang beklimmen. Voor deze 1276 meter hoge berg moet je wel in het bezit zijn van een goede conditie. Aan de voet van de berg is een parkeerplaats met grillrestaurantjes en toiletten. Er is zelfs een kleine waterval in de buurt.
In heuvels van de Gunung Ledang is een nieuw resort gebouwd, dat je in de jungle onderdak biedt in comfortabele bungalows.


Het Aw aardewerk
JohorAls je hier stopt, dan kun je hier je kopje (of wat dan ook) zŤlf uit klei uitzoeken. De aardewerk fabriek van Aw is de enige, grote onderneming op dit gebied in MaleisiŽ.  Meer dan 2000 artikelen in individuele designs worden hier geproduceerd en verkocht. Het plaatsje ligt ongeveer 91 km  zuidoostelijk van Johor Bahru.

De Ulu Tiram Plantages
Johor is het land van de oliepalmplantages en het beschikt dan ook over uitgestrekte plantages. Niet ver van Johor Bahru ligt de plantage van Ulu Tiram, waar men de bezoekers van alles laat zien, vanaf het planten van bomen tot de oogst, alsook de bewerking  van de vruchten.

Het vissersdorp Kukup
Dit kleine, typische vissersdorp is het zuidelijkste puntje aan de westkust van het schiereiland MaleisiŽ. Het is overigens een bezoekje waard, want het is bekend om zijn voortreffelijke seafood keuken.

De badplaats Desaru
JohorDeze plaats ligt 98 km ten noordoosten van Johor Bahru. Het beschikt over goede voorzieningen, waar onder twee goede strandhotels. Er is zelfs een golfcourse met 18 holes en er zijn talrijke mogelijkheden om de watersport te kunnen beoefenen. In het achterland kun je tochtjes door de jungle maken, bij kleine watervalletjes uitrusten of simpelweg van het oerwoud genieten.

Het eiland Rawa
JohorDit is een heel mooi tropisch eiland met witte stranden en met diepblauw water. Eigenlijk zijn alle activiteiten, die je in en op het water kunt bedenken, hier mogelijk. Het eiland ligt slechts 16 km van de kust van Mersing verwijderd en is ook een goed uitgangspunt om boottochtjes te maken en zo de omliggende eilanden te kunnen bezoeken. Het eiland beschikt  over enkele onderkomens en alle uitrustingen kun je hier huren. 
Meer over Rawa!
Johor
Het eiland Sibu Besar
Ook dit kleine eiland is vaak de bestemming van uitstapjes. Het beschikt dan ook over bescheiden onderkomens.


De eilanden Kukus, Lima, Sibu
Dat zijn de kleinere en minder bekende eilanden in de wateren rond Mersing aan de oostkust van het schiereiland van MaleisiŽ. Wanneer je deze eilanden wilt bezoeken, kun je het best bij het Tourist Center van Mersing informeren. 


Doordat Johor zo dicht bij Singapore ligt, is het voor de inwoners van Singapore een geliefde bestemming om uitstapjes naar toe te maken. Sinds kort heeft het een zeer snelle verbinding over water vanaf de luchthaven van Changi (Singapore) naar Tanjung Belungkor, de kaap van Belungkor, bij Mersing. De veerboot heeft een capaciteit van 450 passagiers en 80 voertuigen; aan boord zijn restaurants, bars en zelfs een karaokezaal, een zonnedek en  op het bovendek is een kleine "putting green" voor golfliefhebbers. Momenteel bedraagt de prijs van de overtocht RM 27 per persoon voor een retour, maar de prijs kan ondertussen gewijzigd zijn. Zie ook: Hotels in Johor

WELKOM
in
MALEISIň