WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Grotten

GrottenOver de grotten in MaleisiŽ worden veel mysterieuze verhalen verteld. Dat komt waarschijnlijk, omdat de deze grotten tot de mooiste van de wereld worden gerekend. De meeste grotten van MaleisiŽ stammen uit de Steentijd, hoewel de oudste in Sarawak op meer dan 60 miljoen jaar wordt geschat.
Hoewel er grote expedities van de Royal Geographical Society in London en van de  British Caving Research Association op onderzoek uitgingen, zijn veel grotten tot op heden nog niet volledig onderzocht. Dit maakt de grotten tot een zeer aanlokkelijk doel voor avontuurlijke natuurvrienden. 
Regelmatige bezoekers staan wel eens met verbazing te kijken, als ze zien, hoe een grot zich binnen zes maanden door het vochtige klimaat in MaleisiŽ verandert en hoe men de stalagmieten en stalactieten bijna kan zien groeien.

GrottenDe grotten in MaleisiŽ zijn de woonomgevingen van vele exotische dieren. De bekendste dieren zijn de blinde katvis uit Loagan's Cave en de Trapdoor Spin, die je tegenkomt in de Batu Caves (KL).
Het skelet van een grote katfossiel in het dak van de Gua Harimau in de Kinta Vallei (Perak) is ook zo'n fascinerend gezicht. Ook Perak is om zijn grotten heel beroemd. De beroemdste grotten zijn hier de Perak Tong en de Sam Poh Tong, waar ettelijke mooie Boeddhistische beelden staan en diverse religieuze wandschilderingen zijn.
De Hindoetempel boven in de Batu Caves bezit een schrijn van enkele, belangrijke Hindoegoden en het is de organisatieplaats voor het kleurrijke, religieuze Thaipusam festival. 
GrottenIn de Gomantong grot in Sandakan op Sabah huizen duizenden zwaluwen, die in twee grote grotten hun nesten hebben gebouwd. Deze nesten worden voor een Chinese delicatesse gebruikt: de vogelnestjessoep. 
De Niah grotten in Sarawak hebben op hun wanden unieke, prehistorische  wandschilderingen, die teruggaan tot de oorsprong van de mensheid. De grotkamers hebben honderden verschillende formaties. De 53 km lange Mulu grot in Sarawak is de langste van een aan elkaar gekoppeld grottenstelsel van de wereld. Naar men schat, leven hier vier miljoen vleermuizen in dit grottensysteem.

 

 


Grot Deelstaat
Gua Kelam Perlis
Gua Tempurung Kampar, Perak
Kundu Cave Gopeng, Perak
Gua Harimau Perak
Batu Caves Selangor
Gua Ikan Kuala Krai, Kelantan
Taat Cave, Bewah Cave Tasik Kenyir, Terengganu
Daun Menari, Luas Cave, Gua Telinga Taman Negara, Pahang
Gomantong Cave Sandakan, Sabah
Fairy Cave, Wind Cave, Jambusan Cave Bau, North Kuching, Sarawak
Great Cave, Painted Cave Niah National Park, Miri,Sarawak
Sarawak Chamber, Deer Cave, Green Cave, Clear Water Cave, Moon Cave, Turtle Cave Mulu National Park, SarawakBeste Reistijd voor grotbezoek:

GrottenTours naar grotten worden normaliter in de droge tijd ondernomen. Dat is dus van maart tot oktober. De tours duren meestal ťťn dag. Er bestaat echter dikwijls de mogelijkheid om in de nabijheid te overnachten en de volgende dag de expeditie te vervolgen. Overnachten in de grotten is in de meeste grotten niet mogelijk. Voor enkele grotten heb je wel een vergunning nodig, als je deze nader  wilt onderzoeken. Deze vergunning krijg je van de lokale bosinstantie tegen een bepaald tarief.Kleding:

GrottenWanneer je een grot in je vrije tijd bezoekt, is alles wat je nodig hebt een betrouwbare gids, een veiligheidshelm voor eventuele steenslag en een goede zaklantaarn.
Ervaren grotonderzoekers, die diep in de grot willen doordringen, hebben hun eigen carbidlamp nodig, proviand, een karabijn en "abseil"-equipment.
Op verbazingwekkende wijze zijn de tropische grotten niet zo vochtig als de grotten in Europa of Amerika. In het bijzonder bij slecht weer en hevige regenval kan het in zo'n grot tamelijk koel zijn, daarom biedt een jack daar wel enig voordeel. 
Zoals bij alle natuur- en avontuurtochten is de instandhouding van de stalagmieten, stalactieten en alle in de grot wonende levende wezens van groot belang. In grotten, waarin dieren wonen, kunt het fotograferen met flitslicht beter vermijden, omdat het de in de grot levende wezens, opschrikt. Praktische Tips:

GrottenGa alleen maar met ervaren gidsen een grot in; nůůit alleen. Ervaren gidsen kunt u bij de Nationale Parken of bij de grot zŤlf inhuren. Vele Maleisische grotten zijn nog niet geheel onderzocht, om niet te spreken van de geologie, die men nodig heeft. Een echte grotonderzoeker moet nooit alleen op ontdekkingsreis gaan. Groepsgrootte van vier personen wordt aangeraden. 
Hoewel enkele organisatoren afdalingen in grotten aanbieden, is het onze taak, om voor deze gevaarlijke sport te waarschuwen. Uitsluitend professionele afdalers en onderzoekers kunnen onder begeleiding van een ervaren gids op afdaling gaan. 
GrottenControleer in ieder geval uw uitrusting heel nauwkeurig, voordat u zich naar de grot begeeft, vooral als u het plan heeft om diep af te dalen.  Ervaren grotonderzoekers raden aan om niet langer dan acht uur zonder onderbreking in een grot te zijn. Overigens duren meeste grotbezichtigingen niet langer dan drie uur.
Bereken vooraf precies, hoeveel licht u nodig heeft. Een kilo carbid geeft genoeg licht voor ongeveer zes tot acht uur. Denk in ieder geval aan een reserve (zak-) lamp en verder aan batterijen voor nood. 

Grotten
PatiŽnten met hartproblemen of pleinvrees moeten het bezichtigen van een grot maar kort houden.  Ze kunnen me met gidsen die groepen van 20 tot 40 personen rondleiden. Bovendien moet men geen allergie hebben voor kalksteen en vleermuizen en hun uitwerpselen.


WELKOM
in
MALEISIň