WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Op de fiets
door Kuala Lumpur


 

Op de fiets door Kuala Lumpur
Wat is er nou leuker dan een stad verkennen op de fiets? Tot vandaag was het fietsen door het centrum van Kuala Lumpur zo goed als een onbegonnen expeditie.
MikeBikes heeft prachtige veilige fietsroutes gemaakt die de historie en cultuur van Kuala Lumpur in al haar facetten toont.
Twee Nederlandse vrijetijds fietsfanaten hebben de mogelijk gecreŽerd om het steeds meer op de achtergrond verdwijnende authentieke Kuala Lumpur daadwerkelijk te beleven Ö op de fiets! Ze werken samen met lokale, goed engels sprekende gidsen die je met passie, liefde en trots vertellen over hun stad, hun straten, cultuur en gewoontes. Ook lokale restaurantjes en fietsbedrijven worden ingeschakeld om de toerist van deze metropool te laten genieten.
MikeBikes neemt je mee achter de schermen van Kuala Lumpur. Daar waar je als gewone toerist niet zomaar komt. Er worden verschillende tours aangeboden per dag, alle dagen van de week. Elke tour heeft regelmatige pauzes waarin de gids je hartstochtelijk verteld over de bezienswaardigheden.
MikeBikes wordt onderschreven door de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur & het Ministerie van Toerisme & Cultuur in MaleisiŽ.

Er zijn verschillende tours:

The Best of Kuala Lumpur Classic start in de ochtend om 8.00 am. Deze 4 uur durende tocht leidt je langs vele verschillende plekken door Kuala Lumpur. Uitstekend om de stad in al haar facetten te ontdekken. Drankje en een brunch inbegrepen. We starten in het hart van Kuala Lumpur. Je krijgt veel praktische tips van de lokale tourgids. Kijk wat de tour inhoudt en wat allemaal erbij is inbegrepen.

Kuala Lumpur Sunset and Night tour start in de namiddag om 5.00 pm. Wil je liever de stad ontdekken terwijl deze zich opmaakt voor de avond? Dan is dit jouw tour. Letterlijk en figuurlijk wordt je meegenomen in een hele kleurrijke tour die zeer gevarieerd is en waarbij je een lokaal dinner krijgt aangeboden krijgt met een drankje. De gids begeleidt je gedurende 4 uren naar interessante gebouwen en plekken.

Kuala Lumpurís Authentic Experience is de tour voor diegenen die in 2 uur het dagelijkse authentieke Maleisische leven willen meemaken. We verkennen het oudste dorpje Kampong Bharu. Een contrastrijk schouwspel met op een aantal honderd meters de achtergrond met de Petronas Twin Towers. Vanzelfsprekend proeven we iets van het fruit op de markt in Chow Kit.

Kijk op www.mikebikes.my

Over MikeBikes

Ongeveer 3 jaar geleden begonnen we onze verkenningen in Kuala Lumpur. Als gepassioneerde en recreatieve fietsers zagen we dat Kuala Lumpur een proces van versnelde stadsontwikkeling ondergaat (fileverkeer, betonnen torens en verstikkende vervuiling). We hebben ook ervaren dat dit een ontwikkeling is die vooral aan de oppervlakte plaatsvindt en dat er ook nog een ander, veel traditioneler Kuala Lumpur is, wat steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

Samen met het Ministerie van Toerisme en Cultuur van MaleisiŽ hebben we het initiatief genomen om het authentieke Kuala Lumpur op de fiets opnieuw te ontdekken.

We hebben een uitgebreid netwerk van fietsvriendelijke lokale straten en steegjes in beeld gebracht in samenwerking met Cycling KL.

We ontdekten steeds meer een "verborgen wereld". Daar waar de Bumiputras, de Maleisische mensen, nog steeds het traditionele leven leiden. Een wereld die voor buitenstaanders grotendeels onbekend is.

Kuala Lumpur heeft kleurrijke bezienswaardigheden, is een smeltkroes van geuren van de lokale markten of de intrigerende levens van de lokale bevolking. Het is daarom ťťn van de meest fascinerende steden in AziŽ. Onze missie is om deze ontdekkingen met anderen te delen!

MikeBikes beoogt het zogenaamde 'ethisch ondernemen'. We willen de profits van MikeBikes laten terugvloeien naar de lokale bevolking. Dit doen we door zoveel mogelijk locals in te schakelen bij onze activiteiten. Zo wordt er samengewerkt met lokale gidsen, lokale restaurantjes en zullen ook lokale fietsbedrijfjes betrokken worden voor het onderhoud.

Het ultieme doel is om de kinderen van sociaal zwakkere families in Kuala Lumpur een tweedehands fiets gratis te verstrekken, waarvoor ze zelf zorg gaan dragen. Gratis workshops in samenwerking met Bike Kitchen KL zal hen dat leren. De jeugd wordt dan opgevoed met fiets als vervoermiddel, welke ze zullen koesteren om hun actieradius te vergroten. Uiteindelijk zal de toename van deze milieuvriendelijke, groene manier van transport bijdragen aan een schonere en leefbaardere omgeving in Kuala Lumpur.


KL