WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

;

Januari

Thai Pongal

Waar: geheel Maleisie
Bijzonderheid: Een feest dat gevierd wordt door de Hindoestanen. Het woord "pongal" betekent letterlijk "overkoken". Het is een oogstfeest.  De huizen worden schoongemaakt en versierd met kolams. Kolams zijn figuren op de grond, gemaakt van gekleurd rijstmeel. Je moet de figuren maken voor zonsopgang, want dan kan de god het zien en het huis zegenen.

Lion and Dragon Festival

Waar: Kota Kinabalu, Sabah
Bijzonderheid: Een spectaculaire show, waar meer dan 50 leeuwen en drakendansgroepen aan meedoen om aan u hun acrobatische kunsten te tonen. Een te missen niet gebeurtenis.

Chinees Nieuwjaar: het jaar van het paard

Waar: door geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: Een belangrijk feest voor de vele Chinezen en wordt wel 15 dagen gevierd. Families komen bij elkaar voor een reŁnie met diners. De volgende dag houden ze "Open Huis" en iedereen is welkom. Men geeft aan de jongeren en ongehuwden Ang Pows of rode pakketjes met geld. Je bent er zeker van dat je een leeuwendans of een drakendans in deze periode te zien krijgt. Er is een overvloed aan mandarijnen en bloemen om je overal geluk te wensen. Er wordt ook vaak "Open Huis" gehouden.

 

 

Februari

Thaipusam

Waar: Batu Caves, Selangor
Bijzonerheid: Als je in MaleisiŽ bent, mag je dit niet missen! Het is een onvergetelijke ervaring voor de toeschouwers. Hindoes, die de goden willen bedanken of een gunst willen afdwingen, doen op deze dag  aan zelfkastijding. Ze kleden  zich kleurrijk aan, steken haken in hun rug, pinnen door de wang e.d. en gaan in optocht naar de Batu Caves. Ze dragen een soort frame om zich heen (zie foto) . Bij de Batu Caves moeten ze ook nog eens de 272 treden naar boven.
De Batu Caves liggen net buiten Kuala Lumpur (10 km), maar je kunt het feest ook zien op Penang en in Malakka.


Le Tour de Langkawi

Waar: West-MaleisiŽ
Bijzonderheid: Deze rittenkoers wordt door de Europeanen vaak als voorbereiding gezien op het nieuwe wielerseizoen. Toch is het een zware ritten koers, die over echte bergen heen gaat en zelfs een keer boven op de Genting Highlands eindigt, Dat dit op het laatst zeer stijl is, weet ik uit ervaring. De rittenkoers begint in Langkawi en trekt vervolgens het hele land door om in Kuala Lumpur te eindigen. In aankomstplaatsen is er altijd veel shows.

 

Maart

Mount Kinabalu Climbing Expedition

Waar:Kinabalu Park, kundasang, Ranau
Bijzonderheid: Een beklimming van Borneo's hoogste berg: Mount Kinabalu


Petronas Malaysia F1 Grand Prix 2011

Waar:Sepang International Circuit, Selangor
Bijzonderheid: Een uitgelezen kans om het grote formule 1 circus aan u voorbij zien trekken met alle grote namen uit de race-wereld. Dit gebeurt allemaal op het ultra-moderne circuit in  Sepang bij de Internationale luchthaven

World Amateur Inter-Team Golf Championship

Waar: KGSAAS & Tropicana GCC, Selangor
Bijzonderheid: Het World Amateur Inter Team Golf Championship biedt de mogelijkheid om op de allerbeste golfcourses in MaleisiŽ ervaring op te doen, maar ook om ervaring op de te doen aan de diversiteit van Maleise culturen, tradities en attracties. De toernooien staan open voor een ieder, die mee wil doen.
Gespeeld wordt o.a. in Kuala Lumpur, maar ook bijv. op Langkawi.

 

April

Malaysia Water Festival

Waar: Door geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: Jet-skiing, kayaken en kano-races zijn enkele van de wateractiviteiten, die door het gehele land worden gehouden. Doe gewoon mee en win ťťn van de vele prijzen, die er mee te winnen zijn. De wedstrijden zijn open voor iedereen, die zin heeft om deel te nemen. U mag natuurlijk ook komen kijken.<


15e Regatta Lepa Semporna - Water Festival

Waar: Semporna, Sabah
Bijzonderheid: Semporna komt tot leven met de Regatta Lepa, waar een competitie wordt gehouden met traditionele zeilboten. De stad staat tevens bekend om zijn heerlijke seafood restaurantjes.


Mei

Wesak - de geboortedag van Boeddha

Waar:geheel Maleisie
Bijzonderheid: Wesak is een vollemaansfeest. Het bijzondere van dit vollemaansfeest is, dat in mei Boeddha tijdens volle maan geboren werd. Hij heeft verlichting bereikt en is opgegaan in Nirvana. Daardoor ontstond het Wesakfeest. Nirvana betekent: het uitdoven van het aardse besef van afgescheiden bestaan.

Johor International Kite Festival

Waar: Pasir Gudang, Johor Bahru
Bijzonderheid: Johor is de meest zuidelijk staat van West MaleisiŽ, die het land met Singapore verbindt. Het vlieger festival wordt gehouden in Pasir Gudang.
Het ontwerpen van vliegers kan soms maanden duren en worden dan ook zeer kunstig gemaakt. Generaties lang maken de Maleiers al vliegers en ze zien dit dan ook als ťťn van hun oudste "kunsten". Het is dus geen verrassing, dat er velen aan meedoen. 
De winnaar is diegene, die zijn vlieger het hoogst in de lucht laat. En dit kan soms wel een halve kilometer zijn!

Gawai Gayak

Waar: Sarawak
Bijzonderheid: de Ibans, Orang Ulu en de Bidayuh van Sarawak vieren hun Gawai Gayak, oftewel hun oogstfeest van de rijst. Dit feest wordt overal in Sarawak gevierd met ceremoniele dansen in de longhouses of gemeenschaps huizen. Bezoekers worden uitgenodigd om aan dit feest deel te nemen.


Juni

KL International Marathon

Waar: Dataran Merdeka
Bijzonderheid: Een marathon door de straten van de hoofdstad van MaleisiŽ: Kuala Lumpur. De start vind plaats in het midden van de stad: Merdeka Square. Iedereen, die mee wil lopen, moet zich van tevoren opgeven.


Colours of Malaysia

Waar:
geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: De gehele maand staat in het teken van cultuur, handwerk en culinaire hoogstandjes. De "Colours of Malaysia" laat je tentoonstellingen zien, parades, dansoptredens en muziekvoorstellingen.
Er worden ook "Food Festivals" gehouden.

Penang Bridge Marathon

Waar: Penang Bridge
Organisator: Penang
Bijzonderheid: Er wordt vroeg gestart. Dit komt omdat het later erg warm kan worden. Wilt u deelenemn, dan moet u dus vroeg opstaan.


Juli

Rainforest World Music Festival

Waar:Sarawak
Bijzonderheid: Er worden workshops gehouden, lezingen en jam sessions. 's Avonds zijn er voor de muziekliefhebbers voorstellingen op het podium van de Sarawak Cultural Village, dat een uniek levend museum is.


Malaysia Mega Sale Carnival

Waar: geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: Kortingen, speciale aanbiedingen... Je kunt ze in deze periode verwachten. De grote uitverkoop vindt in geheel MaleisiŽ plaats. Ga naar de airconditioned winkelcentra en bekijk alle aanbiedingen, die er zijn.


Augustus

Telekom Malaysia Kuala Lumpur International 2015 towerthon

Waar: Kuala Lumpur
Bijzonderheid: De beste trappenlopers van de hele wereld verzamelen zich bij de Menara Kuala Lumpur (oftewel de KL-2015). De lopers moeten in zo'n kort mogelijke tijd alle 2058 trappen van de toren beklimmen.


TM  Mount Kinabalu Inetrnational Climbathon 2008 

Waar: Kota Kinabalu, Sabah
Bijzonderheid: Een hardloopwedstrijd. Het is 21 kilometer naar de top van Mount Kinabalu. Wie zal daar als eerste eindigen? Er  doen nationale en internationale atleten mee. Er zijn categorieŽn voor mannen, vrouwen en veteranen.

Merdeka Day Celebration

Waar: geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: Op deze dag vieren de Maleisiers hun onafhankelijkheidsfeest. Het begint al de avond tevoren met een openlucht concert. Er vinden parades plaats op die dag. In de gehele stad wordt gefeest en natuurlijk is er bij de afsluiting vuurwerk!

Kuching Festival
Waar: op verschillende plaatsen in Kuching
Bijzonderheid: Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt voor de zoveelste keer gehouden. Ze willen de cultuur en de kunst van Sarawak op de voorgrond plaatsen. Er vinden tentoonstellingen, concerten en voorstellingen plaats.

 

September

Ramadan Bazaar

Waar: Johor Bahru
Bijzonderheid: Tijdens de de Ramadhan vindt de Bazaar plaats. Het zijn etensstalletjes met de heerlijkste gerechten, die zo omstreeks 4 uur 's middags worden opgebouwd. Als de zon is ondergegaan komen de mensen de lekkere gerechten eten. Informeer in uw hotel, waar u mee kan genieten van deze heerlijkheden.


 

Oktober

Malaysian Motorcycle Grand Prix

Waar: Sepang
Bijzonderheid: Beleef het eens mee op Sepang, dat ťťn van de mooiste en snelste circuits van de wereld is. Kom eens kijken naar Rossi, Giberneau en Biaggi als over het asfalt racen.


Deepavali
Waar: geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: Deepavali is een Hindoe-feest. Het gaat over de overwinning van het goede op het kwade, van het licht over de donker. We noemen het daarom ook wel het lichtfeest, omdat het gepaard gaar met veel licht.

 

November

Maize Fest (Pesta Jagung)

Waar: Sabah
Bijzonderheid: Het is het jaarlijkse feest van het Kota Marudu District, dat de maÔs-industrie viert. Dit gebeurt met wedstrijden van agrarische p[rodukten, traditionele sporte, schilder- en tekenwedtsrijden, een songfestival en alles wordt opgeluisterd met de Pesta Jagung schoonheidswedstrijd, waar alle schonen van Sabah aan meedoen.


Penang International Lantern Festival

Waar: Penang

Powerman Malaysia

Waar: Lumut, Perak
Bijzonderheid: Een triatlon, die 5 uur mag duren. De onderdelen zijn: fietsen, hardlopen en zwemmen. De deelnemers met de snelste tijden winnen. Powerman Malaysia is een beroemde internationale multi- sportgebeurtenis.

 

December

Malaysia Year End Sale Carnival

Waar: Geheel MaleisiŽ


Colours of Malaysia

Waar: geheel MaleisiŽ
Bijzonderheid: De gehele maand staat in het teken van cultuur, handwerk en culinaire hoogstandjes. De "Colours of Malaysia" laat je tentoonstellingen zien, parades, dansoptredens en muziekvoorstellingen.
Er worden ook "Food Festivals" gehouden.
 

WELKOM
in
MALEISIň