WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

ENDAU - ROMPIN
(het tweede nationale park)

  
Johor National Park

Endau-Rompin National Park, is het tweede nationale park, dat op het schiereiland ligt. Het heeft een grootte van 48.905 hectare  en maakt deel uit van het het oeroude tropische regenwoud, dat MaleisiŰ bedekt. Het park dankt zijn naam aan de rivieren Endau en Rompin, die door het park stromen. Het ligt op de grens van de deelstaten Johor en Pahang. Rotsformaties hebben diepe kloven en ravijnen gevormd met mooie watervallen. Het tropische regenwoud van Endau is dus heuvelachtig en het zandsteenplateau vormt de waterscheiding tussen verschillende rivieren.

De drie hoofdrivieren in het Park Endau-Rompin hebben vele stroomversnellingen en natuurlijk heeft ieder zijn eigen mooie waterval. De mooiste waterval is ongetwijfeld de Buaya Sangkut waterval in de Jasin-rivier. Deze is 40 meter breed en 120 meter hoog. De Orang Asli geloven, dat wanneer je de ogen in de waterval wast, ze nooit meer blind kunnen worden. De waterval is het resultaat (beloning) van uren door het oerwoud lopen en over heuvels klimmen, die een adembenemend schouwspel laten zien over de toppen van de bomen.

Botanisten hebben hier vele nieuwe soorten van flora en fauna gevonden langs de rivieren en op de nabij gelegen heuvels. Het meest spectaculaire was wel de ontdekking van de waaierpalm. Deze "Livistonia Endauensis" komt veelvuldig voor in het oerwoud op de heuvels en op het plateau van Gunung Janing Barat. Er liggen nog verschillende schatten in het oerwoud verborgen, die wachten tot ze ontdekt worden.


Het observeren van wilde dieren in het tropische regenwoud is erg moeilijk, want de dieren zijn terughoudend  en er is een dichte vegetatie. Recente studies hebben echter aangetoond, dat Endau-Rompin  de grootste populatie heeft aan de Sumatraanse neushoorns. Maar u kunt ook oog in oog komen te staan met herten, zwarte panters, tapirs, olifanten en tijgers.
Voor de vogelliefhebbers is Endau-Rompin de woonplaats van 250 verschillende soorten vogels., waaronder de belachelijk kleine "refocus peculate". Dit is een kleine specht van de grootte van een duim. Er zijn echter ook adelaars en de beroemde neushoornvogels.
The Orang Asli (de oorspronkelijke bevolking), die hier leeft, behoren tot de stam van de Jakun. 
De bewoners van de jungle hebben nu hun woonplaats in Kampung Peta. Ze zijn zeer goede oerwoud specialisten. Ze hebben lang genoeg in de jungle gewoond om iedere geur, geluid, spoor in het de grond te herkennen. Hun vakkundigheid stelt hen in staat om het voedsel voor hun dagelijkse behoefte op te sporen en om gevaar te vermijden. Zelfs stelt hun vakkundigheid hen in staat om in de jungle direct "groene medicijnen" te vinden om ziektes en slangenbeten te bestrijden.

 

Er zijn jungle tochten te maken in Endau-Rompin. Ze zijn in vergelijking met Taman Negara goedkoper. Je trekt dan vier dagen door de jungle met een gids en ontdekt zodoende het oerwoud met zijn dieren. 
Eten en accommodatie (tent) is bij de prijs inbegrepen. Je kunt vanuit Nederland wel iets regelen, maar je kunt het best in MaleisiŰ contact opnemen met ÚÚn van de vele reisagenten en daar boeken. 
Om een vergunning te krijgen moet je twee pasfoto's en een kopie van je paspoort hebben.
Endau-Rompin is bereikbaar na een rit van van 5 uur uit Kuala Lumpur. Het Park heeft twee ingangen: Kampung Peta en Nitar. 

WELKOM
in
MALEISI╦