WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

Cameron Highlands

De Cameron Highlands  zijn grotendeels begroeid met thee- en groetenplantages.  
Er zijn dan ook volop mogelijkheden om deze theeplantages te bezoeken en het proces mee te maken, hoe de thee verder behandeld wordt. Sommige "factories" bieden de mogelijkheid om de thee te proeven en te kopen. Een bezoekje aan de BOH-theeplantage (BOH staat voor Best Of Highlands) is de moeite waard. Het is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands.
 

 
Toch is thee niet het enige landbouwproduct van de Cameron Highlands. Op de vruchtbare grond worden ook groenten zoals bloemkool en andere koolsoorten. Ook worden er veel aardbeien gekweekt, ziet men er rozentuinen en veel tomaten. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Natuurliefhebbers kunnen te voet ontdekkingstochtjes ("jungle walks") maken en genieten van de spectaculaire uitzichten, die het bos- en berglandschap biedt. Al wandelend kun je het best de natuurlijke schoonheid van Cameron Highlands ontdekken. Je zult een grote variŽteit aan bosplanten en bosdieren zien. Tevens kun je ook moeilijkere ontdekkingstochten  maken. Deze zijn uiteraard heel goed aangegeven, maar het verdient toch de aanbeveling om een lokale gids meenemen.
De populairste uitstapjes worden gemaakt naar de theeplantages en de aardbeienboerderijen. Andere bestemmingen zijn de rozentuinen, de watervallen, Butterfly Farm, Honeybee Farm of de drukke markt van Brinchang. In dit plaatsje kun je nog "echte" koloniale Tudor Inns aantreffen. Hier vind je ook een Boeddhistische tempel, rozentuinen en veel "handicraft" winkels.
Andere ontspannende activiteiten in de Cameron Highlands zijn: golfen, wandelen en winkelen.
 


 

De Cameron Highlands zijn de meest uitgestrekte hoogvlaktes van alle berglandschappen van West-MaleisiŽ. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Maar het gebied wordt met name gekenmerkt door de theeplantages. Het is zeker een aanrader om een theeplantage te bezoeken. Het gebied ademt nog steeds een koloniale (Britse) sfeer uit.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


Bij Tapah gaat u van de snelweg af.
Voordat u aan de spectaculaire rit naar boven begint, passeert u nog een Orang Asli dorp. Dit staat duidelijk langs de weg aangegeven.
Vanaf Tapah (aan de North-South highway) kronkelt zich een weg van 60 km lengte met meer dan zeshonderd bochten naar boven.  Bestuurders van huurauto's moeten dus heel goed opletten.
De rit naar de Cameron Highlands al een belevenis op zichzelf is. Iedere bocht die men neemt, geeft steeds mooier wordende vergezichten. Onderweg is een stop bij de verfrissende Lata Iskandar waterval de moeite waard.  Het water stroomt van grote hoogte ruisend naar beneden.

Een picknickstop kun je maken in het Kuala Woh Forest Recreation Park. Daar zijn picknick plaatsen en er bevindt zich hier een warm waterbron.

De eerste plaats, die u tegen komt op de Camero Highlands is Ringlet. Het is een dorpje, waar de lokale boerenbevolking hun agrarische inkopen doet.
De tweede plaats is Tanah Rata. Dit is de districtshoofdstad van de Cameron Highlands. In de hoofdstraat bevindt zich een lange winkelgalerij, waar ook een Starbucks te vinden is. In deze plaats bevinden zich ook enkele hotels.
De derde plaats, die belangrijk is in de Cameron is Brinchang. Hier is ook wekelijks een markt. Rondom dit plaatsje zijn aardbeienboerderijen en vlinderboerderijen te vinden.
Hier bevindt zich ook het Equatorial Hotel.

WELKOM
in
MALEISIň

 

De temperatuur in de Cameron Highlands met een hoogte van 1500 - 1800 meter is    heel wat lager dan op de laagvlakte. Een trui meenemen kan zeker geen kwaad !
  
Hiernaast staat een Orang Asli man in de Cameron Highlands. 
In zijn rechterhand heeft hij een blaaspijp. Aan zijn linker zijde hangt een koker, waarin zijn pijlen zitten, die gedoopt zijn in een verdovende vloeistof. De pijlen zijn zo groot als een satťprikker.
De oorspronkelijke bevolking (Orang Asli) jaagt met deze blaaspijp op vogels en apen. 
Er wordt op grotere dieren gejaagd, zoals een hertje (kancil), wanneer er een bijzondere gelegenheid in het dorp is. Dit kan bijvoorbeeld een bruiloft zijn.
Hier, in de Cameron Highlands, werken de meeste Orang Asli op de theeplantages.  

 

 

 

Vertel een vriend(in) over deze site: