VISIT
MALAYSIA

 

De Highlands
-- Bukit Broga
-- Bukit Larut
-- Bukit Tinggi
-- Bussen van/naar Cameron
-- Cameron Highlands
-- Cameron Highl. Brinchang
-- Cameron Highl. Ringlet
-- Cameron Highl. Tanah Rata
-- Cameron Highl. Hotels
-- Cameron naar Oostkust
-- Cameron Thee Plantages
-- Fraser's Hill
-- Fraser's Hill Hotel
-- Genting Highlands
-- Genting Casino
-- Genting Hotels
-- Gunung Jerai
-- Gunung Ledang
-- Lojing Highlands
-- Orang Asli Cameron Highl.
-- Orang Asli Senoi
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

BRINCHANG  

Brinchang
Het centrum

Brinchang is het derde plaatsje, wat je tegenkomt op je ontdekkingstocht in de Cameron Highlands, wanneer je banuit Kuala Lumpur komt.  Brinchang is het tweede toeristische plaatsje, wat je kunt kiezen om te logeren. Vanuit Brinchang zijn leuke excursies te maken naar o.a. de Palas Boh Tea Estate en verschillende aardbeienboerderijen. Want naast thee, behoren aardbeien en aardbeienjam tot het dagelijks leven in Brinchang.
Als je Brinchang vanuit Tanah Rata binnenkomt, zie je een kleurrijke Hindoe-tempel aan je rechter zijde. Je zult merken, dat het in Brinchang op en af gaat. Het is niet zo vlak als in Tanah Rata. Het plaatsje is ook kleiner en een parkeergelegenheid is moeilijker. Het stadje zit vol met kleurrijke gebouwen, die in Tudor-stijl zijn opgetrokken en in andere designs in Engelse stijl. Er zijn in Brinchang veel winkeltjes, waaronder fotozaken, kruidenierswinkels, restaurants (ook Chinese) en souvenirwinkels.
Het plein in het midden van Brinchang dient ook als parkeerplaats (zie de foto hierboven).
Brinchang ademt een sfeer, die in de stadjes in het laagland ook zult aantreffen. Het is hier gemoedelijk. Toch is het plaatsje vol met mensen, auto's en vrachtwagens, die soms in rijen gaan naar de
Sungai Palas Boh Tea Estate, Kea's Farm of de Boh Tea Plantation, of naar Tanah Rata. Het stadje heeft een keur aan hotels, motels en inns in verschillende prijsklassen. Hoewel de prijs vaak afhangt, hoe dicht men bij het centrum van het plaatsje zit.
De avondmarkt op zaterdagavond is beroemd. Men heeft dan groenten, bloemen, fruit en allerlei andere producten van de Cameron Highlands. Het kan dan in het weekend of in de schoolvakanties overvol zijn. Parkeren kan je dan hoofdpijn bezorgen.

 

Parkland Hotel
Parkland Hotel

Als je Brinchang voorbij rijdt gaat de weg naar beneden, naar de Blue Valley. Dit is, waar je op de oost-west snelweg komt.

Nèt buiten Brinchang is er (links) nog een weggetje, die leidt naar de theeplantage van de Sungei Palas Estate. Het wordt links aangegeven met een bord. Let goed op, als je naar deze lieflijke plantage wilt: het is een smal weggetjes aan de linker kant.
Verder is er nèt buiten Brinchang nog één toeristische trekpleister: de Kea Farm. Hier vind je allerlei markten, zoals groenteboerderijen, bloemen kwekerijen en vlinderboerderijen.
Na de Kea Farm leidt de weg naar beneden. Het is een bochtige weg, maar goede weg. Eenmaal beneden (in de Bleu Valley) heet het plaatsje Kampung Raja. Dit is het laatste plaatsje van de Cameron en alles staat hier in in het teken van de landbouw en kaskwekerijen. Vanuit Kampung Raja kun je twee kanten op: naar Simpang Pulai (naar Ipoh, west) of naar Gua Musang in Kelantan (oost). Let op: er bevindt zich geen benzinestation meer nà Kampung Raja. Zorg dus, dat je een redelijk gevulde tank in je auto zit,als je naar het oosten of westen rijdt. In ieder geval is het mooie, rustige, geasfalteerde weg.

De meest toeristische attracties zijn de thee- en aarbeienplantages, watervallen en rozentuinen. Er is een druk centrum.
Nèt buiten Brinchang vind je het gerenommeerde Equatorial Hotel. In het centrum liggen de Jasmine Holiday Apartment: een goed uitgerust appartement met kookgelegenheid en een mogelijkheid op op de bovenste etage te barbecueën.
Een ander opmerkelijk hotel isde Rosa Pasedena, gelegen in een nieuw gedeelte van Brinchang en het heeft een parkeergarage.
Country Lodge, Parkland Hotel en het Rainbow Hotel zijn ook aanbevelingswaardig.

 

Brinchang
Links Hotel Green Garden

 

Equatorial

  Het Equatorial Cameron Highlands ligt in het gezellige plaatsje Brinchang. De kamers variren in grootte en zijn allemaal ingericht in klassieke Tudor stijl. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de Highlands en de Sg. Palas Theeplantage, Kea Farm en de vlinderboerderij zijn gemakkelijk te bereiken.
Het  Chinese restaurant van dit hotel serveert een keur aan smakelijke en authentieke Chinese gerechten. In de nabijheid bevindt zich ook een golfbaan.
Het hotel heeft een lounge, binnen- en buitenzwembad, gymnasium, sauna, solarium, tennisbaan, squashbaan, winkeltjes, internet mogelijkheden en biedt parkeergelegenheid aan de gasten.
Uw kamerheeft een kabel/ satelliet tv, kluis, minibar, telefoon, radio, badkamer met haardroger. koffie- en theefaciliteiten.


Kamers vanaf EUR 32 per nacht

Informatie/reservering

Equatorial Hotel <click>

 

 

 

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite